Vreme čitanja: oko 1 min.
Integralni hleb iz šerpe: Kad isprobate ovaj recept, više nećete ići u pekaru
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukusom podseća na hleb pečen ispod sača

Foto: Shutterstock
Uprkos tome što smo navikli da hleb kupujemo u pekari ili prodavnici, obradujemo se svaki put kad se kućom proširi miris tek pečenog svežeg domaćeg hleba.
Recept koji vam donosimo iziskuje malčice truda, ali će zato hleb svojim ukusom opravdati vreme koje ste utrošili da ga napravite.
Sastojci:
- 400 g integralnog brašna
- 200 g belog brašna
- kesica suvog kvasca
- 450 ml vode
- kašičica šećera
- kašičica soli
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke - obe vrste brašna, suvi kvasac, šećer i so, pa dodajte vodu i sve sjedinite varjačom.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga dobro izmesite rukama, potom ga prekrijte pamučnom krpom i ostavite da narasta sat vremena.
Posle sat vremena premesite testo, prebacite ga u posudu i ostavite da odstoji još 40 minuta.
Šerpu u kojoj ćete peći hleb stavite u rernu, zagrejte na 200 stepeni, pa je izvadite iz rerne. Testo prebacite na papir za pečenje, pa ga zajedno sa papirom pažljivo spustite u šerpu tako da krajevi pek-papira vire preko ivica.
Stavite poklopac preko hleba i tako ga pecite 20 minuta, a onda još 20 minuta bez poklopca.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Neko IzMase
A kad se stavi u serpu i poklopi sa poklopcem , da li se dalje pece u rerni ili na sporetu ?
Podelite komentar