Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept za gibanicu sa kiselom vodom: Neodoljiv izgled i savršeni ukus
Vreme čitanja: oko 1 min.
Miris koji budi sećanja

Foto: Shutterstock
Nekada je najlepše uživati u jednostavnosti. Zato nam se i najviše "uslade" domaći recepti, koji su jednostavni, a asociraju na detinjstvo i dom.
Gibanica se može pripremati na nekoliko načina i sigurno je svaki na svoj način ukusan. Recept koji smo pripremili za vas sadrži kiselu vodu, što joj daje lakši, ali i mekši sastav, a ukus - bolji nego ikad.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 ml kisele vode
- 300 g sira
- kore za pitu
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte kiselu vodu i promešajte.
U nauljanu tepsiju ređajte red kora, pa red sira i opet red kora. Tako sve dok vam ne ponestane sastojka.
Prelijte preostalom smesom.
Posebno zagrejte malo ulja i sipajte u tepsiju.
Pecite nekih 20 minuta samo odozdo, a posle sa obe strane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.