Probao sam proteinsku dijetu i nisam izdržao ni tri dana

Nije mi palo na pamet da meso može da mi se smuči, ali posle ovoga ću postati vegetarijanac

  • 5

Proteinska dijeta samo izgleda jednostavno. Naime, potrebno je da jedete samo meso i ništa više. Verovali ili ne, oni koji su je probali kažu da im ništa nije teže palo u životu.

Proteinska dijeta je pored keto dijete jedna od trenutno najpopularnijih, ali iskustvo ovog momka će vas usmeriti da se tri puta zapitate da li ste spremni, pre nego što se bacite na nju.

- Znao sam skoro sve o proteinskoj dijeti pre nego što sam rešio da je isprobam. Činilo mi se da je vrlo jednostavno - jedete meso koje uglavnom svi vole i to je to. Ali..

Foto: Pixabay.com

Ovako je sve počelo

- Visok sam preko 85 cm i imam 93 kg. Radim tri do četiri puta nedeljno i hranim se zdravo koliko mogu. Kada sam ispitao situaciju, pomislio sam da je za mene idealna mesna dijeta -

Prvi dan

- Započinjem dan sa kajganom, jer se još nisam snabdeo namirnicama od mesa. Smućkao sam pet jaja i ispržio na punoj kašiki putera, dodao sam himalajsku so i biber. Pet jaja je više nego što obično jedem, ali sad nema hleba i to me ubija. 20 minuta posle obroka učinilo mi se da ponovo osećam glad. Nije mi se učinilo!?

Foto: pixabay.com

Otišao sam u prodavnicu i kupio kilogram junetine, pet bifteka, dva paketa pilećih bataka, komadinu čedar sira i 18 jaja. Bilo me je blam, pa sam prodavačici na kasi počeo da se pravdam. Užas!

Došao sam kući i odmah počeo da pržim biftek. Od samog njegovog mirisa bilo mi je bolje -

Drugi dan

- Čini mi se da bih ubio za malo ugljenih hidrata. Bodu mi oči oni keksići koje sam kupio dan pre dijete.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Napravio sam biftek i jaja za doručak, što je bilo prilično ukusno. Za užinu mi je od sinoć ostao jedan hamburger, ali onako hladan nešto mi se od starta gadio. a na sve to dan završavam sa još tri hamburgera sa sirom -

Treći dan

- Do sada sam samo jeo govedinu, tako da mi se smučila. Rešio sam da se počastim pilećim batacima. Čini mi se da sam spremio bar četiri, ali sam se najeo i to je bio prvi put da ne osećam glad posle pola sata.

Taj dan sam rešio da idem u teretanu. Već neko vreme treniram borilačke veštine i boks, tako da je za mene sparingovanje i udaranje vreće gotovo ništa. Sve do sada. Mogu da kažem da sam za nepunih sat vremena "crkao". Izmerio sam se posle treninga i imao sam 88 kg, ali sam bio potpuno neupotrebljiv. Nivo energije - nula.

Foto: Pixabay.com

Za večeru sam pravio šniclu, ponovo, dok su moji cimeri uživali u salatama i paradajzu. Ubio bih sad za sos od paradajza sa mocarelom. Počinje da me boli glava. Cimeri mi kažu da nisam normalan i na kraju se prepuštam prženim krompirićima. Ljudi, glavobolja je istog trenutka prestala. Kao i moja mesna dijeta -

Zaključak

- Zanimalo me je zašto sam se tako loše osećao posle samo tri dana i pozvao sam stručnjaka da mi objasni.

Naime, ova dijeta se uvodi postepeno i stvar je u tome da se vaš organizam ne šokira, što je u mom slučaju bila osnovna greška. Pored toga, psihički sam se iscrpeo i glad je postala samo još intenzivnija i dovela do glavobolje. Kako je sve na nervnoj bazi, čim sam probao neku hranu za kojom sam "patio" glavobolja je prestala -

Foto: Pixabay.com

Nijedna nagla promena unosa hrane u organizam nije zdrava i može samo dodatno da poremeti metabolizam. Ukoliko odlučite da držite proteinsku dijetu, posavetujte se sa nutricionistom oko tačnog programa ishrane i ne zaboravite da pijete vodu.

(Telegraf.rs / menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xiaomi

    20. januar 2019 | 13:08

     Visok sam preko 85 cm i imam 93 kg. Pokušavam da zamislim kako izgleda takva osoba...

  • fakir

    20. januar 2019 | 15:19

    ovaj za dan pojeo 20 jaja, kilo mesa i kilo sira i preživeo? bez leba naravno.

  • BASA

    21. januar 2019 | 19:43

    I pored raznih dijeta i raznih saveta , najbolje je biti umeren i u jelu i picu ! Jevtinije je a i zdravije ! Probajte !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA