≫ 

Rođena je kao muškarac, a sada je u trci za titulu najlepše žene sveta (FOTO)

Ovogodišnji izbor za mis u Bangkoku biće veoma jedinstven

  • 10

Na njemu će učešće uzeti i Angela Ponce iz Španije koj aje jedan od favorita za ovu titulu, a ono po čemu je ova devojak prva transeksualna ličnost koja se takmiči za ovu nagradu.

Ova 27-godišnjakinja ovoga leta je pobedila u takmičenju za najlepšu ženu Španije i nije štedela reči da s eo tome pohvali na Instagramu i kaže kako se njeni snovi ostvaruju.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) дана

 

Njen cilj je da bude ambasador inkluzije, poštovanja i različitosti ne samo za LGBT populaciju, već za ceo svet.

- Pokazaću da transseksualna osoba može da bude šta god poželi: učiteljica, majka, doktorka, političarka pa ča i mis sveta, rekla je ona za Time.

Njena pobeda bila bi značajna simbolička poruka američkom predsedniku i pobeda ljudskih prava i sloboda. Transseksualne osobe su dugo bile pod pritiskom i sputavane, a ako dobije krunu - to će značiti i transseksualnim ženama i ženama koje su rođene kao žene.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) дана

 

Ona je uspešno završial sa procesom promene pola 2014. godine i takmičila se za najlepšu ženu Španije 2015. godine, ali je ostala bez kvalifikacija jer pravila nisu dozvoljavala da se takmiče transrodne osobe.

- Nije bilo lako. Na dan izbora sam saznala da kršim pravila i da ne mogu da se takmičim. To me je slomilo. Posle toga su se pravila promenila i to zbog mene, rekla je ona.

VIDEO: Prva transrodna osoba koja vodi vesti u Pakistanu

(Telegraf.rs/rtvslo.si)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in...

    13. decembar 2018 | 17:25

    Kud plovi ovaj brod ? Ona sa bradom pobednik eurosonga ovaj ovde mis zena, a nije zena. Nista ti ja ne razumem ..... Otiso svet u tri lepe p.m.

  • Alo

    13. decembar 2018 | 17:38

    Auuu sto moze covek da se zajebe

  • stvarno?

    13. decembar 2018 | 19:44

    shto volim shto sam seljak. padam na one krupne snashe sa crvenim obrazima . ovo je za one modernije koji prate trend. gurnesh ruku dole i puna ti shaka .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA