≫ 

Elizabet Harli i sa 53 godine izgleda kao tinejdžerka - jer svaki dan radi ovo 10 puta dnevno

Važno je brinuti se o sebi, a to najbolje znaju poznati

  • 10

Elizabet Harli je samo jedna od mnogih poznatih ličnosti koja propagira mladolikost i ne stidi se da kaže šta sve primenjuje kako bi njena koža ostala sveža. Evo šta ona radi svaki dan da bi bila bez i jedne bore.

Ako želite da izgledate kao Elizabet Harli onda stvarno morate da se potrudite, ali kozmetičari kažu da je dovoljno i da samo dva puta nahranite kožu u toku dana i da nećete moći da prepoznate sebe.

Dakle, umivate se sigurno ujutru i uveče i tada bi bilo poželjno da tretirate kožu lica nekim tonikom i kremom i blistaćete. Pored toga, micelarna voda je nezaobilazna stvar za čišćenje pre spavanja. Ona bukvalno otvara pore i pomaže da vam koža diše. Piling jednom nedeljno je obavezan tretman, a iza njega ide posebna hranljiva krema.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

 

Međutim, ništa od ovoga nije tajna Elizabet Harli. Ona uopšte ne koristi taj broj proizvoda, čak je i najinteresantnija informacija da ona koristi samo jedan proizvod, ali čak 10 puta dnevno.

Ova poznata i omiljena glumica, koja ima 53 godine, osvežava svoje lice čak šest puta dnevno, dok vrat tretira deset puta i zaista nema bore.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

 

Kada je otkrila svoju tajnu pokrenula je mnoga pitanja:

- Kako je moguće da toliko puta nanosi hidratantnu kremu dok je na setu i radi do nivoa iscrpljenosti?

- Ako toliko puta maže kremu, kada onda koristi puder?

- Zašto je važno da to bude uvek ista krema?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

 

Stručnjak iz sveta kozmetike, Rene Rule, pokušao je da da odgovor na ova pitanja.

Rene se slaže da je važno da koža bude hidrirana i da bi trebalo da se maže nekom hranljivom kremom više od dva puta dnevno.

- U odnosu na to koliko su struktuirane kreme za hidrataciju i na to koliko su sposobne da zadrže vlagu kože, toliko puta se i nanose. Međutim, ako je vaša koža ekstremno suva, onda je potrebno da kozmetički proizvod koristite više puta nego prosečna osoba - objašnjava Rule.

On kaže da je važno ispitati kožu, jer ona nije na svim mestima ista. Tamo gde su izražene bore, ona je već oštećena i treba joj regeneracija, a postoje mesta koja su sveža jer je tkivo očuvano i tu ne treba mnogo dodatne vlage.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

 

- Prekomerna primena hidratantne kreme je jednako opasna. Ukoliko koža ne može da apsorbuje tu količinu vlage i da je iskoristi, onda krema ostaje u vidu čepova na površini, gde sakuplja bakterije i polako počinje da truli - upororava Rule.

Poželeo je Elizabet sreću u njenom izboru, ali kaže da ako nastavi da ponavlja ovaj tretman, on može da se okrene protiv njene kože.

Ono što zabrinjava je što njena krema ne sadrži zaštitu od sunca i koža može da istrpi velike povrede ako je izložena zračenju.

- Koža najviše stari na suncu, pa bi idealno bilo da se krećemo po tamnom delu dana. Kako je to nemoguće, moja preporuka je pre neka krema koja štiti od uticaja sunčevih zraka, jer je prioritet da ne napravimo štetu, a ne da je popravljamo - zaključuje Rule.

VIDEO: Toples Elizabet Harli u bazenu je melem za oči

(Telegraf.rs / mydomaine.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA