≫ 

Plivanje u bazenu je jedna od najboljih aktivnosti za mršavljenje

Zima nije dovoljno dobar izgovor da ne odete na plivanje

  • 1

Prva asocijacija mnogih na gubljenje kilograma je uglavnom uvek teretana, ali činjenica je da i plivanje ima brojne benefite i da se može koristiti za mršavljenje.

Nijedna vežba neće istovremeno sagoreti kalorije, ubrzati metabolizam i zategnuti svaki mišić u našem telu kao plivanje. Samo sat vremena plivanja zagoreva približno 500 kalorija, mada intenzivnije forme plivanja kao što je leđno sagorevaju i do 700 kalorija.

Plivanje je odlična vežba za mršavljenje. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Tajna leži u tome što je voda 800 puta teža od vazduha te što se otpor mišićima pruža iz različitih smerova, dok voda u isto vreme rasterećuje mišiće i zglobove, što nije slučaj gotovo ni sa jednom drugom vežbom van vode.

Pogrešno je misliti da je moguće odmah plivati na "duge staze", pa vreme u bazenu treba postepeno povećavati, a treba početi od razumnog i skromnog početka. Prilagodite vreme plivanja svojim mogućnostima i malo po malo ga povećavajte iz dana u dan. Mnogi se već nakon nekoliko minuta u bazenu osećaju iscrpljeno jer se telo mora prilagoditi na novi način disanja, kardiovaskularni sistem počinje da radi na drugačiji način, a organizam je pod velikim naporom jer nam je za kretanje u vodi potrebno korišćenje puno mišića.

Iskoristite slobodno vreme za posetu bazenu i na vreme se pripremite za proleće i leto.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милица🏊

    10. februar 2019 | 20:21

    Тренирам пливање, сваки дан по сат времена и колко ја знам нико није смршао само захваљујући томе, само се стварају мишићи и будете још крупнији уз то се и рамена рашире

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA