≫ 

Sravnite stomak za čas: 4 vežbe koje će vam pomoći da sagorite višak kilograma

Više se nikada nećete patiti sa šlaufom oko stomaka

  • 4

Ne morate držati dijetu kako biste se otarasili sala sa stomaka. Postoje četiri vežbe koje možete raditi samo nekoliko dana pre nego što ugledate prve rezultate. Evo o čemu je reč.

Vežbe za abdominalni trakt mogu da budu naporne, ali nikako nisu teže ni od najjednostavnije dijete. Zbog toga se pripremite i naučite četiri ključne vežbe koje će za tili čas odneti salo sa vašeg stomaka.

Trening nije potrebno raditi više od 15 minuta dnevno. To je ono što je najveća prednost ovakvog vežbanja

Zvezdasta daska

Ukoliko ste savladali osnovnu vežbu "daska" sada je vreme da date šansu njenoj uvrnutoj varijanti. Ova vežba poboljšava ravnotežu, jača ruke i trbušne mišiće.

Da biste uradili ovu vežbu zauzmite poziciju skleka. Zatim polako odmičite ruke i noge od paralelnog položaja sa ramenima i kukovima, odnosno odmičite ih u stranu sve dok ne zauzmete X oblik tela. Zadržite se tako 30 sekundi pre pauze.

Magareći udarac

Iako za ovu vežbu kažu da služi za oblikovanje zadnjice, ona je takođe dobra i za trbušni pojas. Zadržite vazduh da bi vežba delovala na stomak.

Spostite se u četvoronožni položaj, a zatim podignite jednu nogu u nazad ka plafonu pod uglom od 90 stepeni. Dižite nogu ka plafonu koliko možete desetak puta, a onda pređite na drugu nogu.

Dodirivanje prstiju na stopalima

Vežba je odlična za izvanredne trbušnjake i može da dovede do odlične fleksibilnosti tela.

Lezite na leđa na pod i savijte noge u kolenima kao da ćete sesti. Nagnite se napred i levom rukom dodirnite desnu nogu. Vratite se u prvobitni položaj i onda napravite isto sa drugom rukom i nogom. Vežbu ponavljajte 15-20 puta.

Ako vam je ovo previše lako, možete sebi otežati tako što ćete u isto vreme dodirivati oba stopala.

Vatreni udarac 

Vežba je savršena za abdomen i zadnjicu i zato bi trebalo da je radite svaki dan.

Lazite na leđa na pod. Držite ruke uz telo dok noge dižete skupljene u vazduh i pomerate ih na drugu stranu. Vratite se u prvobitni položaj i ponovite vežbu na suprotnu stranu pomerajući ruke i noge.

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA