≫ 

Sperma lososa je odlična za peglanje bora: Novi uvrnuti bjuti trend hara svetom

Žene su baš na sve spremene samo da bi zadržale mladost i lepotu

  • 3

Žene su spremne sve da stave na svoje lice samo kako bi izgledale lepo i mladoliko. Ipak, da li je ovaj novi bjuti trend sa lososovom spermom prevazišao sva moguća očekivanja?

Već dugo naučnici tvrde da je lodos fantastičan za kožu. Većina ljudi bi pomislila da će ga žene rado jesti u većim količinama kako bi bile lepše, ali one su se sada uz pomoć eksperata odlučile za nešto drugo.

Pre nego što počnete da zamišljate kako žene utrljavaju spermu lososa na svoje lice, trebalo bi da znate da se radi o nečemu mnogo manje uvrnutom.

Naime, uzima se DNK iz lososove sperme, sjedinjuje se sa gomilom drugih sastojaka i tako se prave proizvodi za negu kože lica.

Ovo je novi trend i predstavlja luksuznu negu kože.

Foto-ilustracija: Profimedia / Podočnjaci nastaju zbog krvi koja se nakuplja ispod tanke kože donjih kapaka

Korejci su prvi ustanovili povezanost sperme lososa sa regeneracijom ćelija kože i sa održavanjem mladolikosti, ali u svetu lepote je jako teško zadržati ovako skupocenu tajnu.

Ukoliko se odlučite na ovakvu negu vaše kože lica, veoma je važno da se prvo posavetujete sa svojim dermatologom i da odradite nekoliko testova, jer postoji velika verovatnoća od alergijske reakcije.

Ono što je dobro je da DNK sperme lososa ne regeneriše samo ćelije na površini kože već zalazi u dubje delove i tamo započinje svoju misiju. Pored toga utiče antiinflamatorno, odnosno antizapaljenski, te čisti kožu od toksina.

DNK lososa jeste čarobni sastojak za elastičnost kože, a evo kako zapravo deluje.

- Ovaj magični sastojak pomaže i u zarastanju rana i širi kapilare čime potpomaže protok krvi kroz kožu - kaže dr Rejčel Nazarian, vođa jedne od studija koja je rađena na ovu temu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy / Da li noćna krema oštećuje lice ako se stavlja danju i obrnuto?

Do sada je urađeno više ispitivanja na miševima i pokazalo se da je sperma lososa delotvorne ne samo po kožu već i po ukupno regenerativno svojstvo organizma.

Studija iz 2010. je pokazala da tretman u trajanju od mesec dana već dovodi do značajne elastičnosti kože, a druga studija koja je rađena tokom 12 nedelja dokazala je da se smanjuje gubitak vode iz kože za gotovo 50 odtso.

Istraživanja iz 2016. i 2018. godine su utvrdile da DNK sperme lososa pomaže zarastanju rana i regeneraciji kože i sluzokože.

Međutim, za sada je gotovo nemoguće doći do ovakvih kozmetičkih proizvoda, ali se žene nadaju da će tržište uskoro biti preplavljeno kremama i losionima na bazi lososovog DNK.

(Telegraf.rs / huffpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    17. februar 2019 | 15:19

    Daj molim te da placam spremu ribe da mi ubrizgavaju u lice nesto sta je besplatno oni masno naplate ajde lako sta naplate nesto sta je besplatno prvo nije njihovo drugo i dalje se muce zivotinje trece odvratno boze mi oprosti kojs ima muza ima besplatnu spermu pa nek namaze na lice a jbt al nije isto protein protein kolagen kolagen st aje bolja riblja sperma od muzevljeve ili od decka😂😂😂😂Znaci top topova on sednu sa drugaricom i pita drugarica joj sta si svjeze a ove odg TO NISAM JA TO JE RIBLJA SPREMA😂😂😂😂😂😂

  • BlaBlaBla

    23. februar 2019 | 12:47

    Zanima me samo kako li dolaze do te sperme?! ?

  • fakir

    18. februar 2019 | 01:21

    riba ima mlec, nema spermu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA