Posvetlite kosu sami kod kuće: Uštedite na hiljade dinara za farbu i sate provedene u frizerskom salonu

Godinama unazad posvetljivanje kose je u modi

  • 1

Bilo da se radi o balajažu, folijama, ili ombreu posvetljivanje kose je odličan način da vašoj kosi date potpuno drugu dimenziju.

Problem je u tome što ovakvo farbanje može da vas košta mnogo novca, ali i vremena. Ukoliko se odlučite da to radite kod kuće, uštedećete i vreme i novac, ali ovo može da bude veoma komplikovan zahvat. Uz malo vežbe i ovih par trikova profesionalnih frizera, možete da imate boju kose kakvu ste oduvek želeli.

Izaberite pravi proizvod

Foto: Profimedia/Free / 9 najčešćih poteza kojima uništavate kosu za sva vremena

Odlučite se za pakovanje koje je napravljeno specijalno za posvetljivanje kose. Ukoliko imate prirodno tamno plavu kosu ili svetliju, možete da kupite farbu bez izbeljivača. Ukoliko počinjete sa nešto tamnijom kosom onda vam treba posvetljivač.

Budite svesni vaše boje

Birajte pakovanja koja se slažu sa vašom prirodnom bojom. Ukoliko imate tamno braon kosu birajte one na kojima piše za smeđu kosu.

Ne preskačite testiranje boje

Smeđa kosa je najčešća boja kose kod žena. Boja može da utiče na promenu boje kose, ali morate da budete oprezni. Isprobajte boju najpre na jednom pramenu pa se tek onda odlučite da je iskoristite na ostatak kose.

Zaboravite na plastičnu kapu

Nemojte posle farbanja stavljati plastičnu kapu jer ona može da dovede do različitog primanja boje na kosi što ni na šta neće ličiti.

Koristite alat kao profesionalci

Foto-ilustracija: Pixabay

Koristite aluminijumsku foliju za farbanje. Jedina razlika između vas i profesionalnih frizera jeste u tome što je u salonima folija već isečena pa su frizeri brži.

Podelite odmah svoju kosu

Napravite uobičajeni razdeljak. Na suvu kosu nanesite mešavinu dužinom od 3 centimetra držeći kremu na nekoliko crentimetara dalje od skalpa. Kako se budete približavali sredini kose, smanjujte dužinu farbanja.

Hidrirajte kosu

Ostavite farbu da odstoji određeno vreme, a onda je isperite. Kada koristite farbu sa amonijakom, kutikula dlake se otvara i gubi na vlažnosti pa je neophodno da hidrirate kosu.

Tonirajrte kosu

Samo tonirana kosa može da izgleda lepo. Potrudite se da vaša boja bude tonirana i složena tako da izgleda fantastično.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mister y

    19. mart 2019 | 12:32

    Није све тако,како пише. Нема везе после ће свакако морати код фризера да поправи. И више ће је коштати. Већа дара него мера. Али добри су савети и више посла фризерима за преправку. Водите рачуна који бренд користите .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA