Povećanje usana: 5 stvari koje treba da znate pre nego što odete na estetski zahvat

Pre nego što povećate usne, trebalo bi da znate ovih pet zlatnih pravila

  • 4

U 2019. godini ubrizgavanje filera u usne je jednako uobičajeno kao i skraćivanje kose. Ali da vas podsetimo uvećanje usana je prava procedura sa stvarnim rizicima, kada se uradi pogrešno. Koliko god biste voleli da ubrzate stvar i da uradite punije usne koje ste oduvek želeli, odvojte malo vremena da razmislite o svim činjenicama.

Kozmetički dermatolog Šerin Idris savetuje šta tačno treba da znate pre nego što isprobate filere za usne.

Koji tip filera treba da koristite

Postoje privremeni i trajni fileri. Privremeni su pravi izbor. Trajni i polutrajni fileri, iako su primamljivi, nisu reverzibilni, a malo toga se može da se učini da ih popravite ukoliko vam se dopadaju.

Bolja opcija je privremena hijaluronska kiselina. To je derivat šećera koji se prirodno nalazi u našem telu. Iz tog razloga, to je odličan sastojak za hidrataciju i za negu kože, kao i odlična supstanca za injekcije. Takođe je poželjna zbog prirodnijeg izgleda i sposobnosti da se vremenom rastvori.

Da li možete da uklonite filere kada ih ubrizgate

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Prednost privremenog filera je u tome da ako vam se ne sviđa kako vaše usne izgledaju, doktor može da ubrizga enzim za brisanje pod nazivom hijaluronidaza koji rastvara čestice hijaluronske kiseline. Dr. Idris kaže da proces traje samo nekoliko sekundi i da rezultati trenutni, ali razgradnja filera može da traje do nekoliko dana. Takođe, treba da se sačeka da spadne otok.

Iako se fileri obično smatraju "lakom" intervencijom, treba je posmatrati kao intervenciju sa mogućnošću ozbiljnih rizika, kao što je vaskularna okluzija (retka, ali može dovesti do nekroze tkiva), pre donošenja konačne odluke da se u to upustite.

Koliko dugo traju fileri

Fileri traju oko šest meseci. Ali nekim ljudima mogu da potraju i nekoliko meseci duže, a kod drugih se mogu opet brže raspasti. Koliko dugo vaše usne ostaju pune i koliko brzo se filer raspada zavisi od metabolizma vašeg tela.

Da li se javlja bol u usnoj šupljini

Osetićete mali ubod i lagani pritisak. Kada se filer ubrizgava, vaše usne će da osete tupo pulsiranje, ali to ne bi trebalo da bude previše intenzivno bolno ukoliko imate lokalnu anesteziju. Doktor će onda izmasirati vaše usne i prisloniti led na 10 minuta. Treba da odete na kontrolu sledećeg dana i to je to.

Foto: Pixabay.com

Hoće li se vaši fileri pomerati

U zavisnosti od svojstva filera hijaluronske kiseline, neki imaju tendenciju da se kreću više nego drugi nakon što se ubrizgaju. Pobrinite se da odaberete uglednog doktora i poslušajte njegov savet.

(Telegraf.rs / cosmopolitan.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne razumem

    24. mart 2019 | 17:39

    Šta je lepo u tome, imati usta kao majmun?

  • Zeki

    24. mart 2019 | 22:59

    Fuj, zvalje su im kao opanci. Dali ima iko da im rekne da su odvratne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA