≫ 

Legendarna manekenka i ikona stila otkriva pravila o nošenju parfema koja Francuskinje ne krše

Jedina ljubav koja večno traje kod Francuskinja jeste ona koju osećaju prema parfemima

  • 2

Teško je zamisliti jedu Francuskinju koja za sebe tvrdi da je dama bez opojnog mirisa parfema koji je prava kruna njenog izgleda i ličnosti.

Ines de la Fresanj je legendarna francuska manekenka i ikona stila. Šezdesetogodišnja dama otkrila je da parfem stavlja svaki dan, čak i kada je sama kod kuće. Odlučila je da sa ostalim ženama podeli 5 pravila za nošenje parfema kojih se pridržava svaka Francuskinja.

Pronađite jedan parfem i budite mu verne

Francuskinje su verne parfemima, godinama nose jedan te isti miris i ne menjaju ga, bez obzira da li je dan ili noć, zima ili leto. Amerikanke vole da imaju više parfema, cene nove parfeme i kupuju stvari koje otkriju u magazinima ili robnim kućama. Tako nešto ne postoji u Francuskoj u toj meri. Za nove parfeme Ines kaže da je nerviraju jer su previše agresivni, sa previše irisa, grejpa i mnogo toga još.

Dopustite parfemu da evoluira sa vama

- Kada sam bila mlada devojka počela sam da nosim jedan miris na bazi pačulija, u stilu sedamdesetih, sve dok mi moj uzrujani deda nije rekao da mlada devojka ne treba da nosi tako težak parfem. Jedna prijateljica je nosila Chanel No. 19, a ja sam je iskopirala jer sam bila oduševljena njenim stilom. Kasnije sam nosula Chanel Cuir de Russie dok mi ga suprug nije ukrao. Sada već duže vreme nosim Mitsuoko od Guerlaine. Često od taksista dobijem kompliment za parfem, a moja deca bi me zamrzela kada bih ga sada zamenila drugim, rekla je Ines.

Ne stavljajte previše parfema

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Start the day smiling ! @inesdelafressangeparis #handbag @inesdelafressange_boutiquelyon @benoitpeverelliОбјава коју дели Ines de la Fressange (@inesdelafressangeofficial) дана

Parfem treba da bude diskretan, poput male tajne. Ja stavljam malo parfema na vrat, rever i šal, a to sam naučila od moje bake. Toliko je volela parfeme da je jednom prilikom kada sam je posetila u bolnici na stočiću pored kreveta imala samo bočice parfema, nikakve lekove. Najviše voli mošusne parfeme i mrzi one koji mirišu na hranu, s notama vanile i čokolade, ili one koji podsećaju na nešto specifično. Francuzi cene brendove koji nisu toliko poznati i kvalitetni.

Nikada ne mešajte parfeme

Kada malo bolje upoznate parfeme, naučite koliko je teško napraviti ih i koliko je u tom procesu važan rad nosa, to jest osobe koja treba da osmisli parfem. Potrebne su baze koje mirišu dobro i koje se mešaju sa drughim sastojcima kako bi se postigla izvrsnost. Zato nikada ne pomišljajte da možete sami da osmislite parfem, jer nećete uspeti. Francuskinje možda nisu savršene, ali francuski parfemi jesu. Zato im verujte.

Neka miriše ceo vaš život

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
A place in Paris with the name of Sonia Rykiel, brillant idea! #talent #fashion #icon #friend #lovelyperson #paris 🇫🇷 ♡Објава коју дели Ines de la Fressange (@inesdelafressangeofficial) дана

U ormaru i fijokama ova ikona stil adrži Santa maria Novella potpourri, u  autu parfem za kuću Cypres brenda Diptyque. Na ulaz u dom drži parfimisane štapiće Rigard, a u kancelariji ima poseban miris. Zavisna je o mirisnim svećama bez kojih nigde ne putuje, a kada j eu pitanju parfem nigde ne izlazi bez njega.

(Telegraf.rs/zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    2. maj 2019 | 16:03

    Jel dovoljna 1 nasa plata za 1 njen parfem...ako jeste ODAH IDEM DA GA KUPIM

  • Pp

    2. maj 2019 | 16:47

    Živim u Francuskoj i mogu da potvrdim da 95% Francuza i Francuskinja baš briga za parfeme i generalno modu. Doteruju se i parfemišu vrlo diskretno samo u posebnim prilikama, inače su ležerni i opusteni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA