≫ 

U nekoliko koraka do platinasto plave kose: Kako da se izblajhate kod kuće, a da ne oštetite vlasi

Do platinasto bele kose u nekoliko koraka!

  • 0

Doći do platinastoplave kose neostvarena je želja mnogih plavuša, a one koje su uspele u tome znaju koliki su put morale da prevale. Ono što će vam sve platinaste plavuše reći jeste da morate igrati na sigurno, ako želite da sačuvate svoju kosu od štetnih hemikalija.

Kako do plave kose?

Onima koji imaju prirodno tamniju kosu ne gine blajhanje. Blanš je prah za posvetljivanje kose koji u kombinaciji sa hidrogenom prodire u vašu dlaku i maksimalno je posvetljuje. Ukoliko želite da izbelite kosu u sopstvenoj režiji onda vam preporučujemo plavi blanš, koji izaziva manje žutila.

Nataša Bekvalac feat. Coby - Mala plava Foto: Promo

Kako napraviti smesu?

Kupite plavi blanš (2 kašičice) i u plastičnoj činiji ga umutite sa 6 odsto hidrogena (ako imate svetliju kosu), 9 odsto ako imate smeđu, a 12 ako imate crnu u razmeri 1:2.

Blanš u prahu košta između 120 i 180 dinara, a blanš u kremi oko 300-400 dinara.

Raščešljajte kosu i premazujte tanke pramenove postavljajući foliju ispod njih.

Još uvek ne dirajte koren. Tek pošto završite celu kosu, ofarbajte koren glave jer je za njega potrebno mnogo manje vremena da izbeli.

Vreme držanja blanša je individualno, a za prvi put je najbolje da sami posmatrate kosu i onog momenta kada vam se učini dovoljno svetlom, da ga isperete.

Ali, tu posao nije gotov. Zapravo, tek ste počeli.

Jelena Karleuša Foto: Instagram/karleusastar

Zbog neujednačenosti izbeljenih tonova nakon blanša, potrebno je napraviti preliv i još jednom ofarbati kosu - prvo koren, a posle deset minuta celu kosu i to željenom bojom.

Kako napraviti preliv za kosu?

Umutite malo farbe i hidrogena, pa dodajte šampon za kosu (količina koju uobičajeno koristite prilikom pranja kose) i malo mlake vode.

Prva nijansa koju dobijete sigurno neće biti željena ali će biti ujednačena, pa će tako i vaš put ka beloj kosi trajati i narednih nekoliko farbanja. Naravno, sve pod uslovom da želite da sačuvate zdravu kosu.

Kada konačno dobijete željenu platinastu nijansu, ubuće farbate samo koren.

Kim Kardašijan Foto: Profimedia

Platinasta kosa ima i loše strane

Tek pošto konačno dobijete željenu boju možete odrediti stepen oštećenosti kose. Čak i da vaša kosa nije puno oštećena morate preventivno delovati i više je negovati nego ranije. Ovo je zapravo obavezno ako želite da vaša platinasto plava boja izgleda privlačno. Evo šta vam je za to potrebno:

- Regeneratori u speju i maske za kosu

- Ljubičasti šampon za plavuše

- Balsam za farbanu kosu koji će pojačati njen sjaj

- Ne farbajte više celu kosu već samo izrastak

- Uvek nanesite zaštitu na kosu u vidu kreme ili ulja pre nego što je sušite fenom

Svačija kosa drugačije reaguje na blajhanje, pa svaki put kada se pore vaše kose otvore i puste hemikalije da odrade svoj posao - tekstura vaše kose nikada neće biti ista. Tekstura kose posle blajhanja je podložna i promenama, pa tako jedanput može biti kovrdžava, drugi put ravna, treći put talasasta.

Rita Ora Foto: Profimedia/Goff Photos

Žuti izrastak

O, da. Najveća noćna mora svake plavuše. Zato je ljubičasti šampon koji ima za cilj da ublaži žute tonove obavezno sredstvo za održavanje kose. Temeljno ga isperite i imajte na umu da se sme koristiti na svake dve nedelje.

Nova kosa, novi imidž

Drastična promena boje kose donosi sa sobom još neke troškove poput nove šminke i garderobe.

Tamnija boja posle blajhanja?

E, pa ne tako lako. Ako ubrzo nakon blajhanja poželite da se vratite u svoju prirodnu boju kose, potrebno je nekoliko farbanja da biste do nje i došli. Zašto? Pa, s obzirom na to da izbeljivanje širi pore vaše kose, to znači da se svaka boja koja se na takvu dlaku nanese brzo i ispira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA