≫ 

Svi pričaju o čudesnoj ogrlici koju je nosila u Kanu: Evo koliko košta i kakav istorijski značaj ima (FOTO)

Ovaj poseban nakit je sačinjen od dijamanata i smaragda i to ne običnih

  • 2

Monika Beluči se na crvenom tepihu festivala u Kanu pojavila okičena Kartijeovom smaragdnom i dijamantskom ogrlicom napravljenom u znak sećanja na meksičku glumicu Mariju Fekliks.

Najlepša glumica današnjice je na prestižnom filmskom festivalu imala čast da nosi "Maria Felix Tribute" ogrlicu koja predstavlja krokodila koji je prikazan toliko realistično "da može da se zamisli kako hoda".

Ovaj poseban nakit je sačinjen od dijamanata i smaragda (deo njih je 14 zaista retkih koji potiču iz Kolumbije) koji vrede 46,45 karata.

Ogrlica ima i istorijsku vrednost jer poseduje Napoleonove dijamante.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Cartier Official (@cartier) on

Ogrlica koja je krairana i koju je 1975. nosila Marija Feliks je rađena po uzoru na ljubimca poznate glumice kojeg je ona čak dovela u radnju kako bi bila sigurna da će dizajneri verno preneti identitet njenog miljenika na nakit. Samo jedna osoba je pored Marije Feliks ikada nosila ovu ogrlicu i os tada se čuva kao eksponat u Kartijeu.

Monika Beluči je imala čast da oživi ovu priču. Isti skulptor je radio obe ove ogrlice i dao duh ukrasnim "krokodilima".

Monika Beluči Foto: Tanjug/AP

"Krokodilska ogrlica" je samo jedan od članova Kartijeovih kristalnih dizajna na koji su ponosni.

Trodimezionalni panter koji je nosila 1948. vojvotkinja od Vindzora je definitivno najpoznatiji. Kako bi taj fantastični komad nakita izgledao što realističnije, a dijamanti i oniksi "spremni na skok", legendana Kartijeova direktorka Žan Tusen je zahtevala od svojih dizajnera da provode po pola dana u zoološkom vrtu kako bi sakupili iskustvo.

The Jewels of the Duchess of Windsor Foto: Sotheby

VIDEO: Kako preboleti najlepšu ženu na svetu? Vensan Kasel kaže lako

(Telegraf.rs / msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA