≫ 

Ako vam kosa previše opada onda bi trebalo da proverite da li radite nešto sa ove liste

Koliko opale kose je previše?

  • 1

Svakodnevno opadanje kose je normalna pojava. Međutim, ako gubite više starih vlasi nego što dobijate novih, sigurno ćete poželeti da preduzmete nešto da to sprečite. Nudimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako da sačuvate i poboljšate zdravlje svoje kose.

Alkoholna pića utiču na gubitak kose tako što usporavaju rast vlasi. Ako želite da vaša kosa vrati stari sjaj i punoću, smanjite ili potpuno izbacite alkohol. Pušenje smanjuje protok krvi u teme, što uzrokuje usporavanje rasta kose. Takođe, otrovni sastojci duvanskog dima potkopavaju zdravlje ćelija. Ako želite da imate lepu kosu, recite ne cigaretama.

kosa zenska kosa fen za kosu foto: pixabay.com

S obzirom da je kosa satkana od belančevina, njihov nedostatak može dovesti do opadanja. Uvrstite u ishranu biljne i mlečne belančevine. Jedite mnogo pirinča, mahunarki, kukuruza, pšenice, raži i ječma ili pijte proteinski šejk od surutke.

Voda čini četvrtinu svake vlasi. Savetujemo vam da pijete najmanje četiri do osam čaša vode dnevno. U spomenutu količinu uračunajte i čaj i sokove. Preporučujemo nezaslađene sokove od sveže ceđenog voća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    1. oktobar 2019 | 09:32

    Jedite mnogo pirinča, mahunarki, kukuruza, pšenice, raži i ječma....od kad ovde ima belančevina u značajnoj meri?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA