Ekspert otkriva šta tačno uzrokuje akne na različitim mestima na licu, a jedan od najopasnijih krivaca je i vaš mobilni telefon

Jedan od krivaca je i vaš mobilni telefon.

  • 0

Dr Janis Aleksandridies, kozmetički hirurg iz Londona otkrio je razloge zašto nas bubuljice u određenim regijama iznenada preplave.

Gornja polovina lica

Bubuljice se pojavljuju iznad obrva, obraza i nosa zbog preteranog lučenja masti iz kože, ali i znoja. Na ovo utiču i proizvodi za stilizovanje kose, kao i loša ishrana.

Donja polovina lica

Akne na donjem delu obraza, vilice i brade mogu nastati kao rezultat iritacije, ali i zbog hormonalnih promena, pa čak i korišćenja mobilnog telefona koji može stvoriti bakteriju koja će se širiti po licu.

Svuda po licu

Akne po celom licu rezultat su faktora okoline, ishrane i bakterijskog disbalansa.

Ceđenje bubuljica, Bubuljice, Akne Foto-ilustracija: Profimedia

Kako da se rešite akni?

Čiščenje i piling lica su ključ za prevenciju mitesera, ali to ne znači da čistite lice samo uveče.

- Lice treba da negujete i ujutru kako biste ga očistili od masnoća koje su se taložile tokom sna. Takođe, uveče čim se vratite kući odmah skinite šminku jer što duže prolongirate vreme tokom kojeg je prljavština na vašem licu to će vam koža biti problematičnija, rekao je dr Aleksandries dodajući da se nikako ne štedimo novac kada su sredstva za negu lica u pitanju, te da kupujemo samo pouzdane brendove.

Voda, Umivanje, Lična higijena,  Slavina, Česma, kupatilo, Lepota, Nega lica, Bubuljice, Akne Foto-ilustracija: Profimedia

Još jedan način da se rešite problematične kože jeste i svetlosna terapija koja cilja problematične regije kombinacijom crvenog i plavog svetla. Dok plavo služi da razbije aknu, crvena se koristi za smanjenje upale.

Da biste sačuvali kožu od ožiljaka morate je negovati antioksidansima koji će joj pomoći da se oporavi i obnovi uz pomoć mnoštva proizvoda na tržištu koji vam mogu pomoći, a tu su i laserski tretmani za one kojima je potrebno nešto intenzivnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA