≫ 

Ako se i vi šminkate za plažu, imajte na umu da sebi činite više štete nego koristi

Šminkanje za plažu može izazvati više štete nego koristi

  • 7
plaža lepa devojka foto: pixabay.com

Naravno da želite da izgledate što je lepše moguće na plaži - niko to ne dovodi u pitanje. Ali, tečni ili kameni puder uz rumenilo, pa čak i vodootporni proizvodi osim što su nepotrebni, štetni su po vašu kožu.

Vodootporna šminka zvuči kao odlična ideja, ali imajte na umu da mnogi vodootporni proizvodi sadrže ne tako dobre sastojke koji pomažu u odbijanju vode - voskovi, rastvarači, polimeri i silikoni koji mogu zapušiti pore, iritirati kožu i izazvati alergijske reakcije.

Treba napomenuti da svi vodootporni proizvodi za šminku uglavnom sadrže silikon i mogu izazvati alergijsku reakciju zbog čega pre kupovine uvek treba pogledati poleđinu proizvoda.

Umesto toga je bolje da kupite rezistentnu šminku. Možda neće izdržati ronjenje, ali za običan dan na plaži može izgledati lepo, a svakako je zdravija.

VIDEO: Cica mica i talas ubica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    15. jul 2019 | 08:26

    Doći našminkan na plažu na 40 stepeni, čvariti se pod puderom kome, čemu, zašto, šta ima persona od toga? Da imam veliki ožiljak po sred lica ne bih se sigurno tako patila. Takva sam, kakva sam i volim sebe sa svim manama i ovo malo vrlina 😆.

  • Jeca

    15. jul 2019 | 10:03

    Bože me sačuvaj! Pa ko ovo radi?

  • 👵🏻

    15. jul 2019 | 12:16

    Ja sam se non stop šminkala nosila miniće i helanke da me jedan čovek primeti a on je rekao da izgledam kao jeftina Rumunka iz Švedskih akcionih filmova i onda mi se ceo svet srušio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA