≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je jedini način da bezbedno uklonite dlačice iz nosa i izbegnete opasne infekcije mozga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta god da radite, nikako nemojte da čupate dlačice iz nosa

  • 0
sminkanje Foto: Pixabay.com

Bujna kosa je poželjna, ali dlake na licu i posebno one iz nosa izgledaju ipak ružno i apsolutno su nepoželjne.

Iako vam je prva pomisao da se latite pincete, time možete da nanesete sebi više štete nego koristi. Zbog toga što dlake u vašem nosu imaju veoma važnu ulogu i one su prva linija odbrane vašeg organizma protiv bakterija i zagađivača koje možete da udahnete. Kilije, kako se nazivaju dlake u nosu, je deo sistema koji štiti naša pluća od prljavštine koja može da dospe u naše disajne organe. On ene samo da pomažu filtriranje vazduha već se polako pomeraju i prave zamke za prljavštinu koja se tu zadržava i ne ide dalje do pluća i krvnog sistema. Ukoliko ne bismo imali dlačice u nosu imali bismo stalno neke infekcije, ili još gora oboljenja.

pinceta Foto: Pixabay.com

- Uklanjanje dlaka iz nosa dovelo bi do oštećenja nosnih šupljina i učinilo bi sinuse u potpunosti ranjivim na šta god da se nađe u njima. Kao rezultat javljaju se alergijske reakcije, sinusitis i respiratorne infekcije, rekla je doktorka Džuli Rusak.

Zato nemojte ih u potpunosti uklanjati već ih zadržite. Na svu sreću postoje neki načini koje dermatolozi odobravaju, a tiču se održavanja dlaka u nosu bez da stavljate vaše zdravlje u opasnost.

Trimovanje je najbezbedniji i najbolji način za uklanjanje dlačica iz nosa i to uz pomoć makaza koje su posebno dizajnirane za to. Možete da koristite i makaze koje koristite za oblikovanje obrva.

Električni trimer, slično trimovanju makazama, uklanja dlačice iz nosa i to mnogo brže i bez bola za razliku od makaza.

Devojka, ogledalo Foto: Pixabay


Lasersko uklanjanje dlačica je trajnija metoda uklanjanja dlačaica i preporučuje se onima koji zbog hormona i godina imaju problema sa dlakama iz nosa. Pazite samo da napravite pravi izbor stručnjaka koji će vam izvesti ovaj tretman.

Nikako nemojte da uklanjate dlake voskom i pincetom, jer pored toga što je bolno, obe metode su izuzetno opasne jer uklanjanjem folikula dlake stvara podlogu podložnu infekcijama i otoku. Ukoliko ne želite da rizikujete bakterije na mozgu oprezno uklanjajte dlačice iz nosa.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA