≫ 

Da, moguće je! Evo kako možete da sprečite pojavu bubuljica tokom menstruacije

Kao da nije dovoljno to što svakog meseca trpimo bolove i moramo da razmišljamo o menjanju uložaka, tu su i bubuljice

  • 1

Ipak, za njih postoji rešenje. Dermatolog Este Vilijams otkrila je nekoliko bitnih stavki koje znatno pomažu u sprečavanju nastanka bubuljica tokom menstruacije.

Naime, kako kaže Vilijams, akne i bubuljice nastaju jer se nakon ovulacije, odnosno dve nedelje pre početka menstruacije, u telu žene smanjuje nivo estrogena, a povećava se nivo testosterona koji podstiče nastanak akni.

Ono čime se nivo i odnos hormona dovode u ravnotežu su oralni kontraceptivi, no kako ističe dermatolog, oni ne odgovaraju svačijem telu i pre nego što se odlučite na njihovo uzimanje treba svakako da se posavetujete i s dermatologom i ginekologom.

Ipak ono što svako može da učini je da pripazi na ishranu dve nedelje pre početka menstruacije. Naime, sve što treba da uradite je da smanjiti unos šećera i ugljenih hidrata uopšteno kako se ne bi podsticao rast insulina i lučenje sebuma koji začepljuje pore.

Takođe, savetuje Vilijams, treba da budete dosledni svojoj rutini nege kože, a pre menstruacije možete da napravite i prirodni piling za lice kako ne biste eksperimentisali s novim proizvodima koji bi mogli da izazovu nered na vašoj koži.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    4. avgust 2019 | 02:04

    Eee ali tu nastaje problem, ono sto ja u pms mogu da pojedem 😂😂😂 apetit nikad jaci i obavezno mi se bas slatko jede, a inace nisam neki ljubitelj slatkisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA