• 4

Estetski zahvat koji je uzeo maha u svetu, a stiže i u Srbiju: Prvo starlete žele da ga isprobaju

Izraz lica hladniji od Aljaske

  • 4

Sve više pacijentkinja u inostranstvu želi da postigne RBF izgled lica, odnosno "bitch resting face" koji sve više uzima maha u privatnim klinikama.

U pitanju je serija estetskih zahvata kojima se opušteni i prirodni izgled lica pretvara u ljutiti izraz bez ikakvih ekspresija. Naravno, glavni predstavnici ovakvog stila su Viktorija Bekam, Kajli Džener i Kristin Stjuart.

Da bi se postigao ovakav izgled lica ubrizgavaju se polu-trajni fileri. Kontaktirali smo dr Zoricu Mrvaljević, vlasnicu jedine privatne ordinacije u Beogradu koja nam je bolje objasnila o čemu se tu radi.

- Iskreno, ja nemam pacijentkinje sa takvim zahtevima. Možda starlete traže takve stvari, ali često ono što vidim po novinama nije hirurgija nego samo dobra šminka. Ova procedura spada u ekstremnije menjanje izraza lica, pa mislim da je to češća pojava samo kod ovih rijaliti hirurga - kaže ona u razgovoru za "Telegraf".

Victoria Beckham, Viktorija Bekam

Foto: Profimedia/Zuma Press - Entertaiment

Prema rečima dr Mrvaljević, pacijentkinje u Srbiji načešće dolaze na estetske zahvate ublažavanja bora, osvežavanja usana kojima se dodaje svežina više od volumena i reguliše mimika gornje usne. Mlađe devojke pak, vole veće usne ali, srećom, opet se vratio taj trend da ne žele ništa previše i neprirodno.

- Posebno mi je drago zbog toga. I to već duže traje. Samo je kraj devedesetih i početak dvehiljaditih bio pomalo iščašen, a onda se to vratilo u normalu.

Botok se svakako nalazi na vrhu liste najčešćih zahvata iako pacijentkinje u početku imaju veliku zadršku misleći da je u pitanju otrov.

- Kada im sve lepo objasnim, onda čak dolaze i češće nego što treba tražeći botoks. Ona je moje da im ukažem da im je prioritetnija donja regija lica, a da botoks može da sačeka. Jako je važno da se botoks dobro ubrizga kako bi se izbeglo nakupljanje tečnosti i propratni efekti koji nisu baš najlepši u tom periodu. Nekada čak dolaze i pre onog termina kada bih ja želela da ih vidim - nastavlja.

Kristen Stjuart

Foto: Tanjug/AP

Međutim, žene u Srbiji najređe razmišljaju o srednjoj trećini lica koja je zapravo odraz svežine i podmlađenosti lica.

- Retko kada to uoče. Obično gledaju tipične stvari i menjanje linija lica. Znaju da im nešto još fali, ali ne mogu da dokuče šta. Ne razumeju da je stvar u voluminizaciji. Mi s godinama gubimo volumen, a linije su samo posledica onoga što na kraju vidite prilikom starenja kože - zaključuje dr Zorica Mrvaljević u razgovoru za "Telegraf".

VIDEO: Toliko plastičnih operacija samo da bi izgledala kao Kim Kardašijan

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • Verujte mi

    Kad to jednom krenes moras stalno ponovo. A onda ce biti dala baba dinar da udje a dva da izadje. Nejlepse je stariti dobrotom svojom, tada si najlepsa bez zlobe zavisti i pakosti

  • Ujka Zitko PFK

    Ne znaju sta ce sa parama,pa ajde malo da se "doteramo".

  • Cica S

    Ja najvise volim kod osobe da vidim milo i drago lice, ljupko, puno topline, dobrote..A od ljutitih pogleda i faca se uvek sklanjam...Ne znam kome prija ljutit izraz lica, po cemu je hit i lep.?!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima