≫ 

Moćniji od sode bikarbone: Evo kako da izbegnete tamne mrlje na zubima od crnog vina

Vaš frižider predstavlja pravu malu riznicu lekova za brojne probleme i tegobe

  • 3

Od davnina je poznato da soda bikarbona sjajno čuva belinu vaših zuba, a sada je otkriveno da neka hrana ima isto dejstvo.

Ove tri namirnice uvek imajte u kući jer će vam pomoći da sačuvate blistav osmeh.

osmeh, zubi, lepota Foto: Pixabay.com

Sjajn trik da izbegnete tamne mrlje od vina

Ne tako mali broj žena izbegava da pije crno vino prilikom izlaska kako bi izbegle pojavu tamnih mrlja na zubima i usnama. Postoji jedan sjajan trik koji će vam pomoći da izbegnete ovu neprijatnu pojavu. Pojedte nekoliko komadića čedar sira pre nego što uzmete prvi gutljaj vina. Studija je pokazala da "voskana" struktura ove namirnice pravi zaštitu na gleđi vaših zuba i samim tim sprečava stvaranje fleka.

Napravite voćnu pastu

Pomešajte jednu malo veću i ustinjenu jagodu sa jednom kašičicom sode bikarbone. Dobro izmešajte, a ovom pastom "perite" zube svakog dana naredne dve nedelje. Voćna kiselina koju ove bobice sadrže razarajuće deluje na naslage na zubima, dok im soda vraća belinu.

brokoli Foto: Pixabay.com

Grickajte sveže povrće

Između obroka grickajte svež brokoli. Hrskavi cvetovi ovog povrća deluju poput minijaturne četke, uklanjajući naslage i bakterije koje su se nataložele između zuba, a koje uzorkuju karijes i stvaranje kamenca. Bonus je što gvožđe kojim brokoli obiluje jača zube.

VIDEO: Pere zube i čini čuda sa fudbalskom loptom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA