≫ 

Sve o novom tretmanu za podmlađivanje koji će zauvek izbaciti botoks iz upotrebe

Ovaj metod se pokazao za čak 30% efikasniji od jednog od najnaprednijih tretmana protiv starenja koji koristi matične ćelije

  • 5

Injekcije botoksa i filera za lečenje bora uskoro bi mogli da postanu prošlost. Uslov je da se novi tretman koji je testiran na miševima i koji tek treba da se ispita na ljudima, pokaže kao delotvoran.

Naučnici tvrde da bi zdrave ćelije kože jednog dana mogle da se skladište i koriste kasnije u životu, kada već budu vidljivi znakovi starenja.

Ovaj metod istraživači su testirali na miševima - jakim vazdušnim mlazevima su im ove ćelije implementirali duboko u kožu. Rezultat je bio fascinatan. U roku od tri nedelje bore su im nestale. Molekoli iz vazduha deluju na ćelije kože i podstiču proizvodnju kolagena.

Lepota, Nega lica, Nega kože, Starenje, Podmlađivanje, Botoks, Antiejdžing, Anti-age, Obrve, Lice Foto-ilustracija: Profimedia / 7 stvari zbog kojih izgledate starije nego što jeste

Metod se pokazao za čak 30% efikasniji od jednog od najnaprednijih tretmana protiv starenja koji koristi matične ćelije, istakao je tim sa Državnog univerziteta Severne Karoline.

Za sada je ovaj metod još uvek u fazi ispitivanja, a naučnici se nadaju da će tretman uklanjanja bora bez igala uskoro biti primenjiv i na ljude.

(Telegraf.sr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    28. septembar 2019 | 12:13

    Svakodnevna jutarnja i večernja nega lica a i gene , važan faktor je i spavanje ! K’o ima manje stresa izgleda vedrije . Često mazanje meda , soka od krastavca , mango pomaže vitalitetu kože i daje svežinu . Naravno na čistom licu držati 10 - 15 min . Prvo oprati mlakom vodom a onda hladnom i staviti kremu ! Ne zaboravite , lepe žene lepo stare , izoperisane i izbotoksirane ne !

  • Istina

    27. septembar 2019 | 17:01

    Najlepse se podmladi zena koja je plemenita i zivi hriscanskim molitvenim i moralnim zivotom

  • Isidora

    27. septembar 2019 | 23:48

    Ja sam za prirodnu lepotu, nisam za nikakve estecke korekcije niti za botokse, takodje sam za neku varjantu kao npr: neka prirodna bez hemiskog sastava kao sto je krema sa pcelinjim otrovom .Ona je savrsena za ublazavanje bora, posle cetrdesete a lice prosto nezno i podmladjeno. Sto je najvaznije krema je prirodna i proverenana na pro100 ja je redovno koristim i prezadovoljna sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA