≫ 

Pogledajte se u ogledalo i shvatićete šta nije u redu sa vašim zdravljem

Mnogi od nas u nekim trenucima imaju problema sa kožom, ali šta zapravo akne i bore govore o našem zdravlju?

  • 0
Problemi sa kozom, fizicko i mentalno zdravlje Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Dr Tim Goluk, dermatolog iz Londona otkriva da je koža zapravo najbolji pokazatelj kako se osećamo fizički i psihički.

Stres se ispoljava u vidu bubuljica oko usta, a homonski poremećaj izaziva akne na bradi i vratu. S druge strane, anksioznost stvara grčenje mišića oko vilice zbog čega se prave bore.

Pogledajte se u ogledalo i vidite u čemu može biti problem.

Stres

Bubuljice su znak stresa, a javljaju se uglavnom oko usana. Bilo da je nedostatak sna ili briga oko posla, bubuljice su najbolji znak stresa. One će proći, ali će koža lica izgledati lošije.

Anksioznost

Ona se najbolje primećuje na koži duž ivice vilične kosti. Kako anksioznost izaziva grčenje mišića, vilica se forsira pri svakom pokretu, što izaziva bore posebno oko ivice usana.

Pregoreli ste

Naudveni ili tamni krugovi oko očiju su najveći znak da vam je potrebno više sna ili odmora. Neodstatak sna uvek pravi probleme sa očima. Doduše, kod nekih ljudi su podočnjaci nasledni, pa ako ste umorni oni će biti još istaknutiji.

Loša ishrana

Loša ishrana se prikazuje u vidu mitisera na području obraza. Ako pokušate da ih iscedite biće još gore. Najbolji način da sprečite pojavu mitisera na obrazima, koji nastaju usled masne kože, jeste da popravite svoju ishranu i unosite više voća i povrća.

Hormonski dizbalans

Hormonski dizbalans nastaje zbog velikih promena u telu - bilo da imate menstruaciju ili ste u drugom stanju. Međutim, ako vaši hormoni duže vreme nisu u balansu, to ćete najbolje primetiti ako se pogledate u ogledalo. Suva koža i akne u regiji brade su nepogrešiv znak da s hormonima nešto nije u redu zbog čega bi trebalo da se javite doktoru.

Video: Dr. Paukman podmlađuje ljude, a ovo je njegov recept za mladost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA