≫ 

Da li znate koliko alkohol narušava vašu lepotu? Bore su najbezazlenija posledica

Alkoholna pića škode vašoj jetri, srcu, pa čak i vašoj koži i kosi

  • 2
Kako alkohol utice na lice Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Da prekomeran unos alkohola utiče na zdravlje, to je svima poznato. Ali, da li znate da toksini koje ova pića sadrže mogu drastično narušiti i vašu lepotu?

Stručnjaci su upozorili da alkohol može da prouzrokuje tamne kolutove i kesice ispod očiju, stvaranje bora, a sveukupno kožu čini suvom, ispucalom, pa čak i pegavom. Štetno utiče i na kosu koja postaje suva, lomljiva, a neretko uzrokuje i njeno opadanje.

- Kod žena koje imaju 40 i više godina, konzumiranje više od 14 jedinica alkohola tokom jedne večeri može da izazove veliku štetu na koži, za koju je neophodno da prođe mesec dana kako bi se oporavila - izjavio je Din Netenson, specijalista za nehirurške tretmane lica protiv starenja.

Evo šta se tačno može dogoditi vašem licu kada pijete previše alkohola.

žena, alkohol foto: Pixabay.com

1. Slaba kosa

Alkohol je diuretik, što znači da povećava našu potrebu za uriniranjem, usled čega organizam brzo dehidrira. Sve to dovodi do slabljenja jačine vlasi i uništavanja njenih folikula.

Za osobe koje imaju problema sa prekomernim opadanjem kose, alkohol može podstaći upale u telu, a upala folikula dlake može dovesti stanjivanja kose i njenog gubitka.

2. Kese ispod očiju i tamni krugovi

Spavanje je važno jer omogućava našem telu vreme da se zaleči i popravi eventualnu štetu koja je nastala tokom dana. Alkohol utiče na kvalitet sna, a loš san se izaziva stvaranje tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Ukoliko se odreknete alkohola, koža će vam se očistiti, rešićete se tamnih kolutova i kesa ispod očiju, jer će vam i san biti kvalitetniji.

Podočnjaci, Lepota, ogledalo, Nega lica, Nadutost, Lepota, Bore Foto-ilustracija: Profimedia

3. Suva, ispucala koža

Alkohol dehidrira naše telo uopšte, pa tako i kožu. Konkretno, prekomerna količina ovih pića dovodi do gubitka neophodnih vitamina i hranljivih sastojaka usled čega koža postaje suva i ispucala.

4. Bore

Šećer u alkoholu može da prouzrokuje stvaranje bora na čelu, finih linija ispod očiju, "staklast" pogled, bubuljice, stanjinjivanje kože i proređivanje obrva.

Jedan od razloga jeste što se prekomernim unosom ovih napitaka remeti balans dobrih i loših bakterija u crevima, a pospešuje se i lučenje insulina. Sve ovo za posledicu ima pojačano stvaranje bora.

bore, čelo, koža, starost Foto: Shutterstock

5. Pucanje kapilara

Poznato je da alkohol uzrokuje slabljenje krvnih sudova i stvaranje akni. Posebno, ova pića uvećavaju pore na koži lica, usled čega se javljaju mitiseri.

Jedno od najčešćih posledica prekomernog unosa alkohola jeste pucanje kapilara, što je veoma vidljivo na licu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apolon jr.

    8. oktobar 2019 | 15:46

    Mačku o rep. Pijem, pušim 'druzim' se sa ženama i sve sam lepši. Šta me boli kaku ću izgledati u 101.god.

  • borabozovic

    10. oktobar 2019 | 01:02

    Nemate pojma pusenje je zlo konzumiranje alkohola cisti vene nema tromba ali nikako svaki dan probajte tri casice zestine zalijte sa mineralnom vodom i uzivajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA