≫ 

Recept beogradske kozmetičarke od samo 20 dinara: Voćni tonik protiv proširenih pora i bubuljica

Pomaže kod upalnih procesa na koži, kao što su bubuljice, ublažava fleke, a nakon nekoliko nedalja upotrebe drastično smanjuje pore

  • 0

Naša kuhinja je prava mala riznica sastojaka koji se koriste u kozmetičkoj industriji za pripremu preparata za negu lica i tela.

Umesto da odvajate velike svote novca za kupovne losione, tonike i kremice, napravite sami preparat na prirodnoj bazi koji će vašem licu pružiti najbolju negu.

Recept za voćni tonik namenjen meštovitoj i masnoj koži, a koji uklanja bubuljice, smanjuje pore i čisti kožu uklanjajući joj površinski mrtvi sloj, za "Telegraf" je otkrila beogradska kozmetičarka Ivana Joksimović. Sve što vam je potrebno jeste 15-ak minuta vašeg vremena i manje od 20 dinara.

Matricaria chamomilla, kamilica, Čaj, Biljke, Biljni čaj, verbena, lekovito bilje, Foto: pixabay.com

Voćni tonik za masnu i mešovitu kožu protiv proširenih pora

Namirnice:

- 2 kašike čaja od kamilice (ili 2 filter kesice ovog čaja)

- 2 kašike jabukovog sirćeta

Priprema: U 1,5 dl vode skuvati 2 kašike suve kamilice. Kad se čaj skuva, ostaviti da se ohladi, pa dodati dve kašike jabukovog sirćeta (kome smeta miris sirćeta, može da koristi i naceđen limun). Sipati u tamnu staklenu posudu (flašu) i držati na tamnom i hladnom  mestu.

koža,  tonik Foto: Pixabay.com

Uveče, tonik sipati na tupfere od vate i naneti na oprano lice i vrat. Koristiti svake večeri najduže nedelju dana, jer je preparat potpuno prirodan, ne sadrži veštačke stabilizatore, pa nakon 7 dana može da oksidira i  "pokvari" se.

Osim što temeljno čisti kožu i uklanja s nje mrtve ćelije, uz ovaj tonik na bazi voćnih kiselina lice je ujutru nežno i meko. Pomaže kod upalnih procesa na koži, kao što su bubuljice, ublažava fleke, a nakon nekoliko nedalja upotrebe drastično smanjuje pore.

Ivana nam je otkrila još jedan koristan i ekonomičan trik.

- Svaki put kada jedete jabuku ili krušku, oljuštite joj koru i utraljavajte je u kožu lica 10-ak minuta. Ovo je prirodni voćni piling koji uspešno uklanja nečistoće s lica, a kožu hrani.

(M.G/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA