Na Miss Eco Teen međunarodnom takmičenju u Egiptu, predstavnica Srbije uspešna u svim kategorijama

Naša predstavnica Željana Stojanović je u predtakmičarskom delu već zapažena kao jedan od favorita

  • 3
Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Jedno od pet najprestižnijih takmičenja lepote u svetu Miss Eco International od ove godine je prošireno na još jednu kategoriju.

Predsednica takmičenja i predstavnik UN iz Egipta dr Amal Rezk donela je odluku da zbog sve veće popularizacije takmičenja napravi dve kategorije takmičenja. Miss Eco Teen International za devojke do 19 godina i Miss Eco International za devojke od 19-29 godina.

Takmičenje "Teen" kategorije ima isti koncept kao i Miss Eco International što znači da pobednica dobija pasoš UN, postaje globalni ambasador UNICEF-a i svoju misiju širenja i podizanja svesti o zaštiti ekoloških sistema ima priliku da prezentuje u celom svetu.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Takmičenje pored globalne Eco misije ima za cilj i da podrži mlade devojke, da sebe i svoju ličnost prihvate, bez kompleksa,nesigurnosti. Da fokus svog daljeg razvoja ne stavljaju samo na spoljašnji izgled vec na intelektualnu i duhovnu nadgradnju sebe.

Usmeravanje mladih devojaka na obrazovanje i značaj učenja i sticanja novih znanja,i drustveno odgovornih aktivnosti.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Zadatak ovih lepih i pametnih devojaka je da širom sveta, svaka u svojoj zemlji razvijaju svest o očuvanju i zaštiti prirode i učestvujući u mnogobrojnim ekološkim aktivnostima.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Srbija je među privilegovanim zemljama učesnicama prvog izbora Miss Eco Teen International zahvaljujući prijateljskim odnosima Vesne Jugović, predsednice Miss Yu kompanije, koja je jedini zvanični organizator izbora Miss Srbije i predsednice ovog takmičenja Amal Rezk.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Predstavnica Srbije na Miss Eco Teen, Željana Stojanović (18), koja se kao polufinalna pobednica Miss Jorgovana Kučevo 2019 direktno plasirala u finale izbora Miss Srbije 2019, proglašena je za najšarmantniju lepoticu, a zatim i licencirana kao zvanična Miss Eco Teen International Srbije.

Dvonedeljne pripreme svih takmičarki održavaju se u Egiptu u prelepom ambijentu "Dahab resort" hotela jednog od najlepših hotelskih kompleksa u ovoj zemlji. Svakodnevna fotografisanja, vežbe predfinalnih i finalnih koreografija, društveno-koristan rad i promocija ekoloških principa sađenjem drveća i čišćenjem obala reke Nil i Crvenog mora, kao i večernje intelektualne radionice su samo neke od obaveza Miss Eco Teen lepotica.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Naša predstavnica Željana Stojanović je u predtakmičarskom delu već zapažena kao jedan od favorita. Ušla je u top 10 predtakmičarskog izbora u čak tri kategorije do sada, a to su: "resort wear" - odevne kombinacije za plažu - koje je za nju pripremila Ena Popov, zatim u takmičenju za najbolju eko haljinu od recikliranih konzervi koju je za nju radila dizajner Milica Marinković by Bling-Bling i osvojila je treće mesto.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

U takmičarskoj kategoriji predstavljanje talenta, takođe se plasirala u top 10, gde su ona i takmičarka iz Poljske osmislile zajedničku koreografiju i predstavile se u plesu.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

U Kairu će se u petak, 6. decembra sa početkom u 18 časova po lokalnom vremenu održati finalno veče izbora za Miss Eco Teen International 2019. Željana će se tom prilikom predstaviti u beloj haljini dizajnera Mirka Pučijaševića – Diamond Victory.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

S obzirom na dosadašnji Željanin plasman, poene koje je pokupila kod žirija i simpatije koje je osvojila svojim kvalitetima, predstavljanjem i lepotom želimo joj najbolji plasman.

Miss YU Foto: Ahmed Arafa / Arhiv Miss YU

Dok se Željana takmiči, nesebičnu podršku i motivacione poruke šalje joj Anastasija Murić, Miss Eco Internacional Srbija koja je veoma aktivna i uveliko se priprema za takmičenje u svojoj kategoriji u martu, takođe u Egiptu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA