Srpski hirurzi ističu da je realnost drugačija nego na TV-u: "Sve manje žena želi vidno punije usne"

Ono što vidite na televiziji, nije ono što se dešava u ordinacijama u Beogradu

  • 2
Usne hijaluron

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Pre nego što se odlučite na uvećanje usana važno je znati šta želite. Stoga postoji tri tipa žena - jedne uvećavaju usne da bi bile veće, zapravo zbog volumena, druge da bi osvežile konture ivica, a treće da bi ispravile oblik.

Međutim, čini se da je u Srbiji volumen usana uzeo maha, pa popularne dame ne prestaju da podležu trendu uvećanja usana. Istina je pak, malo drugačija.

Dok dame punih usana uglavnom gledamo na televiziji, u ordinacijama plastičnih hirurga u Beogradu više se mogu videti žene koje jednostavno žele da se osveže ne menjajući svoj izgled.

Pa, koga ima više?

 

- Trend se vremenom menja u zavisnosti od godina. Ukoliko su mlađe osobe one prate te trendove, odnosno blogerke, poznate ličnosti, filmske zvezde i za očekivati je da će da insistiraju da usne budu punije i veće. S druge strane, osobe koje su u srednjim godinama ili u najboljim zrelim godinama insistiraće na tome da sve što urade izgleda prirodno - kaže za "Telegraf" specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Drago Matijašević.

S druge strane, plastični i rekonstruktivni hirurg dr Zorica Mrvaljević kaže da su dame koje žele drastično da uvećaju usne u njenoj ordinaciji izolovani slučajevi.

- Uglavnom imam najveći broj poslovnih žena koje žele da ono što koriguju bude jako diskretno i da im pripada. Nekada samo žele da isprave linije iznad usana tako što će osvežiti same usne, ali da to bude prihvatljivo i za okolinu, i za njih - kaže i dodaje da su i mlađe devojke slično orijentisane. - Kreću uvek sa vrlo skromnim količinama, pa ako treba dodaju još, ali opet da to izgleda normalno. Važno je pogledati se u ogledalo i videti da ništa ne štrči. Bilo je izolovanih slučajeva da traže nešto predimenzionirano ili više nego što bi bilo ukusno, ali skoro uopšte nisam imala situacije da mi dolaze sa nekim potpuno neprihvatljivim zahtevima.

Osvežavanje usana je potpuno opravdana procedura ako uzmemo u obzir da s godinama gubimo kolagen, elastična vlakna, vodu i masti, a dobijamo sve više kože.

- Najčešća želja mojih pacijentkinja je da izgledaju svežije, odmornije, lepše i mlađe. Zato je poenta uraditi sa merom tako da porodica i prijatelji primete vaš svež izgled ne znajući da ste nešto uopšte i radili - ističe dr Matijašević.

Kako on ističe, postoje i žene koje dođu s namerom da blago osveže usne, ali im se izgled sa otokom dopadne, pa traže još.

- Pravi rezultat se dobija tek kada otok spadne, pa im zato ja kažem da se fotografišu prva dana dok imaju otok. Neke žene dođu i kažu da im je sa otokom bilo taman, pa su one kandidati da se doda još malo. Međutim, ukoliko im se to ne dopada videle su iz prve ruke da im još veće usne neće stajati. Mi ne radimo prikazivanje na kompjuteru ili nekim aplikacijama već na licu mesta.

Dr Zorica Mrvaljević slaže se sa kolegom da je sve manji broj žena zainteresovan uopšte za vidno uvećanje usana.

- To je mnogo manji broj žena za razliku od starleta kojima je to profesija i koje treba da budu upečatljive. I kod mojih kolega je trend da se sve radi umereno i prirodno. Takođe, sve manje žena traži sintetske filere već hijaluronske. Sve u svemu, predimenzionirane usne nisu više trend, ako su ikada i bile. Dakle, samo umerenost - zaključuje ona u razgovoru za "Telegraf".

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. decembar 2019 | 16:10

    Sad neka pune malo.glavu.

  • DARKO 100%

    10. decembar 2019 | 16:06

    Pa kad vide druge pametne se povuku ,neke izgledaju sa tim usnama kao ribe u vodi,izoblice sebe da to postane jednostavno ruzno i jos kad pocnu da pricaju tragedija sta cine od sebe ,mogu razumeti samo nesto sto se moralo uraditi posledicno neke nesrece pa da se uradi a ako je sve u redu da to rade onda njima nesto duboko u mentalnom sklopu fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA