≫ 

Prelepa Željana iz Srbije plasirala se u top 10 najlepših na Miss Eco Teen takmičenju lepote

Naša predstavnica, prelepa Željana Stojanović nam je u razgovoru prenela utiske o takmičenju

  • 1
Željana Stojanović

Foto: miss yu

Najprestižnije takmičenje "Teen" kategorije u lepoti Miss Eco Teen International, a verovatno i najozbiljnije takmičenje za devojke do 19 godina, s obzirom da pobednica dobija pasoš UN i postaje globalni ambasador UNICEF-a, upravo je zavrseno.

Naša predstavnica, prelepa Željana Stojanović nam je u razgovoru prenela utiske o takmičenju, svom plasmanu u top 10 najlepših, ali i doživljaje iz zemlje faraona koju su imale priliku da proputuju u toku priprema, vide i nauče mnogo toga najlepše devojke iz zemalja celog sveta.

Željana Stojanović

Foto: miss yu

Kakvi su tvoji prvi utisci posle takmičenja?

- Moji prvi utisci su bajkoviti, drago mi je što sam bila deo takvog takmičenja i što sam baš ja predstavljala Srbiju. Zahvalila bih se na tome gospođi Vesni Jugović predsednici Miss Yu kompanije što je  zajedno sa svojim timom  prepoznala u meni snagu i vrednost za tako nešto.

- Stekla sam prijatelje širom sveta i mnogo sam srećna zbog toga.

Možeš li da nam malo bolje objasniš svoj plasman u 10 najlepših? Kako ste ocenjivane od strane stručnog žirija i da li si zadovoljna?

- Pre finalnog takmičenja imali smo takmičenja pod nazivom “Miss Resort Wear”, “Talent Show” u kojima sam ušla u top 10 kao i “Eco Prime” takmičenje za najbolju "Eco" haljinu gde sam izabrana za drugu pratilju,osvojivši treće mesto. Za to takmičenje nosila sam haljinu dizajnerke  Milice Marinković brenda Bling-Bling.  U zbirnom rezultatu svih ocena kao i svakodnevnih aktivnosti uspela sam da se plasiram u top 10 najlepših na finalnoj večeri.  Za finalno veče nosila sam haljinu Diamond Victory by Mirko Pucijašević. Za photooshooting za katalog Marija Sabić je prema upustvima organizatora pripremila crvenu haljinu.

- Na ovom takmičenju obavezno je predstavljanje na finalnoj večeri u tradicionalnoj narodnoj nošnji.

- Svojim plasmanom ali i samim učešćem sam i više nego zadovoljna. Smatram da samim tim što sam dobila šansu da učestvujem na takvom takmičenju kao što je Miss Eco Teen International i predstavljam Srbiju je veliki uspeh, a ulazak u top 10 i više nego zadovoljavajući rezultat.

Željana Stojanović

Foto: miss yu

Kako je izgledao jedan dan svake od lepotica na takmičenju?

- Program nam je bio raznovrstan, svaki dan nam je bio drugačiji od obilaženja znamenitosti, čišćenja obale do photoshootinga i edukacija. Dan koji je ostavio najveći utisak na mene je obilaženje piramida i najveće biblioteke na svetu koja se nalazi u Aleksandriji. Mnogo toga novog sam naučila, videla dosta novih predela, gradova i znamenitosti. Biti u Eguptu u sklopu takve organizacije kakva je Miss Eco Teen International i način na koji su nam predstavili njegove specifičnosti i jedinstvenost je jedan vid oživljavanja istorije Egipta koji si u prilici da slušaš i gledaš svojim očima. Zaista neverovatno.

Šta je svrha takmičenja Miss Eco Teen International i šta je glavna nagrada koju osvaja devojka koja pobedi?

- Svrha takmičenja je dizanje svesti ljudi o važnosti čuvanju životne sredine, održivosti prirodnih resursa, a u isto vreme i širenje politike Eco turizma zemalja sveta. Pored materijalno vrednih nagrada i poklona glavna nagrada koju je pobednica dobila je pasoš UN i samim ti je postala globalni ambasador UNICEF-a.

- Ja sam na ovo takmčenje otisla potpuno spremna. Dosta sam govorila o ekologiji  u našoj zemlji. Istakla sam da se u našoj zemlji daje na važnost ekologiji i razvija svest o zaštiti čovekove sredine.  Istakla sam da mi je posebno draga pobeda na Miss Jorgovana Kučeva jer sam je dobila u sredini koja je ekološki izuzetno čcista,  nezagađena i ta titula mi je donela plasman u finalu i dovela u Egipat na Miss Eco Teen. Govorila sam o našsim akcijama pošumnjavanja, čišćenja priobalja i sadnji Jorgovana i dr.

Željana Stojanović

Foto: miss yu

Koje je najlepše sećanje ili iskustvo koje si doživela u Egiptu?

- Žao mi je što se sve već završilo, jer je odlazak na ovo takmičenje za mene nešto najlepše sto sam doživela do sada.

- Utisci mi se sležu, ali upoznati toliki broj devojaka i članova tima i steći prijatelje širom sveta je nešto što osataje za ceo život ako umes to da neguješ.

- Organizacija i briga o devojkama je nešto što ko to ne doživi ne može ni da zamisli. Gde god da krenete ispred  i iza vašeg autobusa je obezbeđenje i policijski auto sa rotacijom. Non stop brinu o vama, niko ne može da vam se približi i bilo šta pita bez dozvole organizatora. Komunikacija je na per-si.

- Profesionalno fotografisanje je uz prisustvo tima i obezbeđenja. Jednostavno svi o vama brinu.

- Bila sam ponosna na našu Miss Yu kompaniju i naše pripreme u Grčkoj  i Srbiji –Kovilovo, jer su na ovom nivou, ali mnoge devojke nisu imale sreću da ovo dožive u svojoj zemlji.

- Iskoristiću još priliku da se zahvalim Ambasadoru Srbije u Egiptu koji je sa suprugom prisustvovao izboru, posetili su me pre početka takmičenja i poželeli sreću. Bio je to lep osecaj kada znate da neko u sali navija za Vas , navija za Srbiju.

- Želela bih da prenesem svoje pozitivne utiske na što više devojaka i da ih pozovem da se prijave za učešće na jedinom zvaničnom izboru za Miss Srbije.

- Takođe bih apelovala na devojke i njihove roditelje da obrate paznju  gde se prijavljuju. Ovo je jedino zvanično takmičenje Miss Ecoo Teen i sledi Miss |Eco International na koje u martu  takođe u Egipat putuje  naša predstavnica Anastasija Murić.  Sedište Miss Eco je u Egiptu, organizatorka i direktorka je dr Amal Rezk član Ujedinjenih nacija, a za Srbiju je licencirani vlasnik ovog takmicenja Vesna Jugovic i Miss Yu kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA