≫ 

Vitamin koji ima delotvornu moć da spreči gubitak kose kod muškaraca i žena

Gubitak kose može, a i ne mora da bude indikator da sa vašim zdravljem nešto nije kako treba

  • 1

Ukoliko ste počeli da gubite kosu, a uzrok nije neko zdravstveno stanje, onda je najbolje da se okrenete prirodnim preparatima.

Brojna istraživanja su ustanovila da uzimanje određenog vitamina može da stimuliše rast kose.

Gubitak kose je normalna stvar i obično se dešava da gubite između 50 u 100 vlasi kose dnevno. Ipak, nagli gubitak kose može da bude vrlo uznemiravajuć i obično je psihološke prirode.

Gubitak kose može da bude privremen, kosa može da opadne pa da nakon nekog vremena ponovo izraste.

Ukoliko ste primetili da gubite više kose nego ranije, vitamin E može da pomogne u održavanju zdravlja kože i očiju, da pojača otpornost organizma na infekcije, ali može i da pospeši rast kose.

Mala studija u kojoj je učestvovalo 38 volontera koji su iskusili gubitak kose isprobali su vitamin E i načine na koji je on uticao na prekid opadanja kose.

Studija je pokazala da je jedna od komponenti vitamina E zaista uticala na pospešivanje rasta kose kod volontera koji su ga konzumirali nego kod onih koji su uzimali placebo.

Vitamin E pojačava protok krvi koji poboljšava zdravlje kose.

 

Kosa, Četka, Gubitak kose, Gubljenje kose, Ćelavljenje, Ćelavost, Opadanje kose

Kosa može opadati zbog različitih razloga, a najčešće zbog hormona Foto-ilustracija: Profimedia

Ovaj moćni antioksidans je veoma bitan za negu korena kose. Vitamin E je nerastvorljiv u vodi, ali topiv u mastima, te treba biti oprezan kod doziranja.

Prekomerna doza ovog vitamina može imati negativne posledice. Preporučena dnevna doza vitamina E je 15mg za odrasle osobe.

Vitamin E sadrži antioksidanse i svojstva koja čuvaju zdravlje kose. Za negu kose, stručnjaci savetuju ulje sa vitaminom E koje se može koristiti površinski ili unositi putem hrane. Ovo ulje ubrzava cirkulaciju temena, poboljšava teksturu i kvalitet kose.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA