Internetom kruži apotekarski recept za negu kože Merlin Monro: U ovome je tajna njene zanosne lepote

Otkrivamo kako se o svojoj koži brinula ikona Merlin Monro

  • 0
Merlin Monro Printscreen/YouTube/Marilyn Monroe Video Archives

Merlin Monro je žena čijoj se lepoti i dan danas dive ljudi širom planete, a neretko i pokušavaju da odgonetnu tajnu njenog savršenog izgleda.

U dokumentu iz 17. marta 1959. godine, koji je adresiran na gospođu Merilin Monro Miler (tada je bila udata za dramaturga Artura Milera), mađarski dermatolog Erno Lazlo iz istoimene kozmetičke kompanije napisao je detaljna uputstva za negu kože koju je filmska diva sprovodila svakog dana. Ovaj dokument sada se već vodi kao artefakt, među muzejskom kolekcijom.

Po propisanoj rutini, slavna glumica jutro je započinjala umivanjem u toploj vodi sa Active Phelityl sapunom, nakon čega je nanosila toner za matiranje lica Normalizer Shake-It . Nanosi se tuferom na lice, tako što se stavlja u malim količinama, a zatim utapkava po površini kože.

Merlin je nakon toga koristila kremu za negu područja oko očiju, a zatim je nanosila pudera na lice i vrat, koji je utapkavala uz pomoć maramice.

Uveče je ponavljala jutarnju rutinu, a kad je išla na događaje, koristila je kremu za oči za čitavo lice, uključujući vrat i dekolte.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by MAKEUP MUSEUM (@makeupmuseumofficial) on

- On je posebno osmišljavao svaki recept za sve svoje klijente. Merlin Monro je imala suvu kožu, te je najvažnije bilo da je dobro hidrira. U uputstvima koja su objavljena takođe se navodi kako joj dermatolog savetuje da ne konzumira orašaste plodove, čokoladu, masline i školjke - kazala je Patrisija Šufenhauer, istoričarka brenda Erno Lazslo, koji još postoji.

Pored ovog apotekarskog recepta, Monro je takođe kožu tretirala vazelinom i dugim kupkama.

- Marilin Monro je imala najsjajniju kožu koju sam ikad videla. Ona se jednog dana pojavila u društvu Li Strazberga, a ja sam morala da je pitam šta je radila. Merilin mi je rekla: 'Trljam celo telo vazelinom i onda svakog jutra napravim toplu kupku u kadi u kojoj provedem tri sata' - isrpičala je američka glumica Rene Tejlor.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA