Život ove prelepe plavuše promenio se iz korena kada joj je nepoznati muškarac bacio kiselinu u lice

12 godina kasnije ona je ponovo srećna i zadovoljna sobom

  • 0
Kejti Piper foto: Instagram/katiepiper_

Godine 2008. život Kejti Piper se zauvek promenio. Imala je samo 24 godine i činila je prve korake u blistavoj karijeri u modelingu kada ju je muškarac kojeg je upoznala na Fejsbuku napao i bacio joj kiselinu u lice.

Bol koju je osetila u vreme napada bila je užasna, a kako je sama opisala imala je osećaj kao da joj gori čitavo telo.

Rezultat napada bio je više od 40 operacija zahvaljujući kojima je barem malo uspela da povrati svoj stari izgled. I dalje se nije potpuno oporavila i ne može da vidi na jedno oko.

Važi i za jednu od najuspešnijih Britanki koja je dokaz da se voljom sve može postići. Posle napada je osnovala fondaciju u kojoj pomaže mnogim žrtvama nasilja i napada istovremeno menjajući stereotipe o lepoti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by K A T I E P I P E R (@katiepiper_) on

- Tokom godina sam naučila da bez obzira na ono što nam se događa u životu, sve se može prevazići - rekla je u intervjuu za Harper's Bazaar.

- Oduvek sam volela šminku. Zbog svog stanja sam naučila da koristim prajmere, ali pošto sam slepa na jedno oko proces je težak - opisala je.

Čovek koji ju je osakatio nalazi se iza rešetaka. Uspela je da nastavi dalje, a danas je u srećnom braku sa stolarom i imaju dvoje dece, ostavljajući ovaj težak incident iza sebe.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) on

Inače, isti incident dogodio se nedavno u Grčkoj, kada je nepoznata žena bacila sumpornu kiselinu u lice 34-godišnje Joane.

Njeno zdravstveno stanje je i dalje veoma ozbiljno, a lekari ulažu velike napore da ne izgubi vid na levom oku. Takođe, njeno psihičko stanje uopšte nije dobro zbog čega se porodica 24 sata nalazi uz nju.

- Čak 93 odsto njenog lica i 20 odsto tela je spaljeno. Količina kiseline bila je jako velika. Joana nije videla lice napadača. Dugo će ostati u bolnici - kaže porodični advokat Apostolis Litras.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA