≫ 

Celog života se izgladnjivala i bila mršava, sad je ipak nabacila obline: Koji izgled vam je lepši?

Nekada je imala isklesane trbušnjake i struk kao osica, a danas joj je važnije da bude zdrava i snažna već na prvi pogled

  • 0
Sofi Alen, printscreen Instragram Sofi Alen, printscreen Instragram

Sofi Alen (30) iz Sidneja započela je svoje fitnes putovanje 2017. godine, kada joj je, kao i većini devojaka na planeti, cilj bio da smrša. Svakodnevno je dolazila na treninge, vodila je računa o svakoj unetoj kaloriji, preskakala obroke, izgladnjivala se… A onda se sve promenilo!

- Sve što sam želela bilo je da budem mršava, da smanjim one delove tela na sebi koje nisam volela - priča Sofi. - Vremenom sam shvatila da je to besmisleno i da bi trebalo da se fokusiram na snagu i zdravlje. Nekada sam želela da postanem mršava bez obzira na cenu, a sada samo želim da budem snažna i zdrava. Ako tako postavite stvari u glavi, nećete sebi nabijati tenziju, već ćete uživati u životu. 

Sofi sada ima umereniji pristup vežbama u teretani i osmislila je fitnes rutinu koja se uklapa u njeno radno vreme, a koja joj ostavlja dovoljno prostora da ima i bogat društveni život. Njen omiljeni trening za donji deo tela su čučnjevi, mrtvo dizanje i potisak. U teretani je i dalje svakodnevno, ali bez presije da mora da “smanji” zadnjicu, grudi, butine ili listove.

- Ako mislite da nikada nećete ostvariti svoje snove, da nikada nećete imati telo kakvo ste želeli a koje nije delo plasitčnih hirurga, neka vam moja priča bude najjači demanti - poručuje Sofi.

Masnoće umesto ugljenih hidrata

Paralelno sa treninzima, plavuša iz Australije vodi računa i o ishrani, držeći se pravila 80/20 - 80 odsto atraktivnog tela “gradimo” za trpezom, a 20 odsto vežbanjem.

Njen doručak čine zobena kaša, borovnice, puter od kikirikija i kokosovo mleko, za ručak jede piletinu, bundevu i bareno povrće, a za večeru proteinske pločice sa suvim bobičastim voćem, crnu čokoladu bez šećera i puter od kikirikija. Uz doručak ponekad pojede veliku porciju sezonske salate, a kad ogladni između obroka popije proteinski šejk.

Sofi je nedavno testirala antikandida dijetu, pokušavajući da svoj dnevni meni prilagodi tako da isključi što više ugljenih hidrata. Ni taj režim ishrane nije joj, kaže, pao teško, niti joj je uticao na snagu tokom svakodnevnih treninga:

- Još ne žudim za šećerom, iako sam ugljene hidrate svela na minimum. Veće količine masnoće održavaju me sitom, a ujedno mi daju dovoljno energije da odradim trening.

Sofi redovno deli snimke svojih treninga i svojih obroka pratiocima na Instagramu i osnažuje ih da krenu svojim putem zdravlja i lepote, ne obazirući se na trendove.

Video: Trčao je samo na traci sedam meseci, a onda se prepolovio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA