Svetlost, rasveta i uticaj na kozmetičke proizvode

Noćna mora svakog muškarca, a jedan sasvim normalan kutak za ženu – pretrpana kozmetička polica u kupatilu. I dok muškarci maštaju o slobodnom prostoru, koji će oplemeniti svojom omiljenom kupatilskom rasvetom, žene se brinu kako će smestiti sve što su kupile

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Odakle krenuti? Šamponi i gelovi za tuširanje, kreme, umivalice, mazalice, stvarčice za negu kože. Ženama je sve potrebno. Sklone su tome da nagomilavaju stvari, ne vodeći računa ni o rokovima, ni o kvarljivosti proizvoda. Čak ih ne brine ni temperatura, jako svetlo, kako će to uticati na proizvode. A sve su ovo pitanja kojima se treba baviti kada je u pitanju čuvanje kozmetičkih preparata u vlažnom i osvetljenom kupatilu. Potrebno je napraviti selekciju proizvoda.

Naročito kada se govori o stvarima koje su namenjene nezi lica, sa njima pažnja mora biti na visokom nivou jer je tu kvarljivost proizvoda jako velika. A pošto je lice u pitanju, sa tim stvarima se ne sme igrati.

Prozori u kupatilu kao izvor svetlosti

Kupatilo može biti hladnije ili toplije, ali je svakako vlažna sredina, puna vode koja isparava kada se neko od ukućana tušira.

Zato je potrebno imati dobar ventilacioni sistem ili bar dobra PVC stolarija, da kupatilo može redovno da se provetrava. Na taj način, sprečava se da se višak pare, a samim tim i vlažnosti, zadržava u kupatilu.

To će osigurati da kupatilo bude dovoljno provetreno, a tako i pogodnija sredina za boravak porodice, ali i za čuvanje određenih kozmetičkih stvari unutra.

Oni koji žive u zgradama ili prostorima gde nema dovoljno svetlosti i vazduha, dakle, nema mogućnosti da se prostorija osveži, znaju da je teže čuvati stvari unutra. Potrebno je koristiti prednost prostorija sa prozorima, tačnije, kupatila, kako bi  se kozmetički proizvodi što duže sačuvali u stanju dobrog korišćenja.

Ako nema prozora koji bi dali prirodno osvetljenje, onda je neophodno nabaviti dobru i kvalitetnu rasvetu za kupatilo.

Žene se sada ređe odlučuju za šoping Foto: Shutterstock

Dobro osvetljenje i adekvatna rasveta

Ako u kupatilu postoje prozori, onda će i dotok prirodnog svetla biti taman kako treba. Međutim, ako i ih nema, nema potrebe za razočarenjima jer su i to stvari koje se daju lako rešiti.

Kada se na internetu potraži rasveta Beograd , nađe se veliki broj odgovarajućih led lampi za bilo koji prostor, koji će omogućiti da uvek bude dovoljno svetlosti u svakom kupatilu. To jeste važno zbog nekih kozmetičkih proizvoda, ali je važno i zbog nekih praktičnih stvari.

Jedna od njih tiče se doterivanja i šminkanja. Kada je svetlo dobro, lakše se čupaju obrve, nanosi puder, senka za oči ili stavljaju sočiva. Iako naizgled nije kozmetička stvar, ostvetljenje je važno za lepotu i doterivanje.

Nega lica zahteva dobro svetlo

Prosečna žena u kupatilu ima minimum jedno sredstvo za umivanje i piling lica, neku masku, jednu kremu za lice, a od šminke, barem puder i karmin. Možda neku senku i olovku za usta. Realna priča je da ovaj spisak može biti mnogo ozbiljniji, ovo što je ovde napisano je maksimalno smanjena verzija.

Sve ono što je u zatvorenim bočicama, odnosno, što je neupotrebljeno, verovatno se neograničeno može čuvati u kupatilu, naravno, izbegavajući direktnu sunčevu svetlost ili svetlost neonki u kupatilu, koje mogu biti veoma jake. Sa otvorenim bočicama, onima su otvorene za korišćenje, malo je drugačije stanje.

Kada ima otvorenih proizvoda, koliko god razmišljali o roku trajanja, nekada nije dovoljno. Potrebno je da se povede malo više računa.

Treba izbegavati tople prostorije kao što je kupatilo, kada su u pitanju posla sa kremama ili maskama za lice koje su otvorene. Njima posebno može smetati jako svetlo sijalica. Maske za jednokratnu upotrebu nisu problem, ali bi i one verovatno trebalo da se nađu na nekom hladnijem mestu, budući da su svi proizvodi za lice prijatniji za korišćenje ako su hladni. To se naročito odnosi na maske i kreme za lice.

Umivalicama verovatno ništa ne fali da se čuvaju u kupatilu. Umivalice podrazumevaju gelove za lice i neke pene, zavisi šta svako od nas koristi.

Međutim, maskama i kremama, najbolje bi bilo kada bi bile čuvane u frižideru, budući na im svetlost, a naročito toplota, mogu naškoditi.

I kada su tečne stvari za šminkanje u pitanju, nije baš sjajno držati ih u kupatilu. Budući da su tečne, može se desiti da im toplota smeta, pa da se zbog nje brže pokvare. To se ne odnosi na praškaste stvari i stvari koje su u kamenu, a ima ih mnogo. Od pudera, bronzera, preko senki i hajlajtera.

Koža, lice, nega Shutterstock

Ako se ne vodi računa o šminki, lako se može desiti da brdo para bude potrošeno na obnavljanje proizvoda koji su se pokvarili. A što je strašnije od toga, može se napraviti neki problem na licu, kao što su upale, crvenila i bubuljice, a što se ponekad ne leči tako lako.

Rasveta u kupatilu je važna kada je šminka u pitanju. Sve šminkerke praktikuju da imaju adekvatno osvetljenje. Ništa manje ne treba voditi računa i kod samostalnog šminkanja. Mnogo lakše se uočavaju stvari na licu ako osvetljenje radi za nas.

Proizvodi za bubuljice na licu

Proizvodi kojima se leče bubuljice, prvenstveno su u obliku losiona, nekada u vidu masti ili krema. O njima takođe treba voditi računa, zato što su to proizvodi koji se koriste za problematične regije lica. I sa njima nema šale.

Mnogi ljudi, naročito tinejdžeri se pitaju kako ukloniti bubuljice. To ponekad nije lak posao. Moraju se pronaći fantastična sredstva, pri tom se mora voditi računa da je sve prirodno, učinkovito, i da će na na najnežniji mogući način lečiti lice.

Kada se to pronađe, to sredstvo se mora adekvatno čuvati. Važno je da mesto za čuvanje bude suvo i tamno, ne previše toplo, kako bi se što duže zadržalo u odgovarajućem stanju.

Opet, treba da bude nadohvat ruke, kako bi se moglo redovno koristiti. Sa druge strane, iako može pomalo smetati kozmetici, jako svetlo je važno u kupatilu, kako bi se lepo uočile sve promene na koži i kako bi se bubuljice adekvatno tretirale.

Iako se ne preporučuje samostalno ceđenje jer bakterije mogu uticati na bubuljicu, ako je ceđenje jedina opcija, obavezno to uraditi ispod sijalice, da bi se lepo ispratilo šta se sa bubuljicom dešava.

Na kraju

Ovaj članak imao je za cilj da promeni pogled na kozmetiku i čuvanje kozmetike. Žene su sklone puno toga da kupe, a na ostale stvari, kao što je čuvanje, ne obraćaju pažnju. Kada se već kupe odgovarajući proizvodi, čuvanje na odgovarajući način, daleko od jakog svetla, jedna je od ključnih stvari kako bi njihov učinak bio maksimalan. Rasveta pomaže da se dobro uoče sve promene na koži, ali može biti nepogodna za kozmetiku.

Nekada se provedu dani u traženju kozmetike koja nam odgovara. Ne smemo protraćiti to vreme kada proizvodi stignu do nas. Potrebno je pružiti proizvodima najbolje utočište, da bi oni pružili najbolju negu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA