Sve što treba da znate o preparatima za podmlađivanje: Nije sve u ceni!

Laži kojima se služe kozmetičke kompanije

  • 2
Anti ageing, anti ejdžing, starenje

Foto: Shutterstock

Glavni je cilj kojim svi teže - zadržati taj mladalački sjaj i posle 30-ih i 40-ih. I dok tvrdnje koje čine ove takozvane fontane mladosti mogu biti uverljive, koliko je verovatno da će zapravo stopirati proces starenja i skinuti nam godine sa lica?

Iako su proizvodi protiv starenja definitivno efikasna alternativa liftingu lica, postoje neke važne stvari koje treba znati o njihovom korišćenju, a kompanije za lepotu ih ne otkrivaju.

Nećete se probuditi sa novim licem

 

Ovi rezultati zahtevaju vreme i doslednu primenu. Ako ste revnosni pri upotrebi jedne nedelje, ali zaboravite sledeće, rezultati nisu nužno obećani. Dakle, ako vidite marketing proizvod koji obećava brze rezultate u danima ili nedeljama, budite oprezni i pažljivo pročitajte listu sastojaka. Ako zvuči kao nemoguće, verovatno to i jeste.

Potrebni su meseci da bi se videli rezultati, jer koža treba da doživi puni ciklus da bi stvorila nove ćelije.

Vlažnost nije jedini ključ

 

Hidratacija je važan aspekt za negu vaše kože, ali to nije sve. Iako će vam hidratantna krema doneti dobar osećaj, treba da znate da je proces samo na površini. Sastojci poput hijaluronske kiseline obezbediće vlagu na uravnotežen način, ali ne i prodorno. Zbog toga potražite velike količine hijaluronske kiseline u bilo čemu što koristite.

Anti ageing, anti ejdžing, starenje

Foto: Shutterstock

Količina aktivnih sastojaka

 

Aktivni sastojci se često koriste u malim količinama, što ne opravdava visoku cenu. Kada tražite svoje aktivne sastojke kao što su antioksidanti i retinol, morate proveriti da li su dostupni u dovoljno visokoj koncentraciji da bi bili efikasni. Kako možete da to da znate? To bi to trebao biti jedan od prvih sastojaka na vašoj listi sastojaka. U suprotnom, samo trošite taj teško zarađeni novac.

Antioksidanti su ključni

 

Ne postoji nijedan magični sastojak koji usporava znake starenja, ali antioksidanti su sigurno najpribližniji tome. Osim što štite kožu od oštećenja slobodnim radikalima, zagađenja i sunca, oni podržavaju proteinske strukture u telu usporavajući brzinu njihove degradacije. Popularni antioksidanti dostupni su u ekstraktu zelenog čaja, vitaminu C, vitaminu A i resveratrolu, koji se takođe nalazi u crvenom vinu. Sve ovo treba potražiti na listi sastojaka vašeg proizvoda.

Retinol je snaga protiv starenja

 

Kako ljudsko telo stari, gubi vitamin A. Retinol, prirodni oblik vitamina A, zaustavlja taj proces. Gradi kolagen, popravlja promenu boje i povećava promet ćelija. Svi dermatolozi se slažu da je ovaj specifični oblik vitamina A jedan od najboljih gumica za bore na tržištu danas. Retinol čini da kža izgleda mlađe i zdravije.

Anti ageing, anti ejdžing, starenje

Foto: Shutterstock

Novac nije sve

 

Možete pomisliti: što je proizvod skuplji, to će biti efikasniji, zar ne? Stoga, ako proizvod ima velike količine antioksidanata ili retinola, nije važno da li je 100 ili 10.000 dinara. Verujte nauci, a ne oglašivačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA