≫ 

Bizaran trend zaludeo žene širom sveta: Evo šta stavljaju u šampon da bi im kosa brže rasla

Bizaran trend proširio se društvenim mrežama, posebno na TikTok-u

  • 0
kosa Pixabay.com

Naime, žene su počele da snimaju snimke u kojima ponosno i oduševljeno govore kako stavljaju pilule za kontracepciju, usitnjene u prah u šampon kako bi podstakle rast kose.

Jedna devojka je rekla da već dve godine koristi razne proizvode kako bi podstakla rast kose dok od majke nije čula ovaj trik.

- Mama mi je rekla da je, kada je bila mlađa, stavljala kontraceptivne pilule u šampon kako bi joj narasla kosa. Odlučila sam da isprobam.

Snimci su vrlo brzo postali viralni, a mnogi su otkrili da ova metoda zaista deluje.

- Iako je suludo, čini se da deluje - napisala je jedna osoba dok je druga takođe priznala da pomaže.

Pogledajte video i saznajte da li kosa zaista brže raste u nastavku teksta:

@uwubratTrying to grow my hair out for like 2 years now lol #hair #hairgrowthtips #hairgrowthjourney #birthcontrol #hispanicmoms #fyp♬ Stunnin' (feat. Harm Franklin) - Curtis Waters

Iako hormoni igraju veliku ulogu u poboljšanju naše kože i kose, stručnjaci kažu da ovo nema smisla, a ni učinka. Dr Širin Lakani kaže da kontraceptivne pilule nisu napravljene tako da se upijaju u teme ili kožu.

- Razumem zašto ljudi misle da će ovo delovati, ali to je zaista besmisleno i ne, neće biti nikakvog učinka - ističe doktorka i preporučuje da se za rast kose jede hrana bogata vitaminom B i biotinom poput mesa, morskih plodova, lisnatog povrća i badema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA