≫ 

Plastični izgled više nije u modi: Doktorka otkriva kako da se podmladite bez "odlaska pod nož"

Specijalista rekonstruktivne i plastične hirurgije dr Magdalena Krupež za "Telegraf" govori o nehirurškim korekcijama lica

  • 4
Žena, botoks, inekcija,  kozmetički tretman,lepota

Foto: Shutterstock

Godina koju ispraćamo za sve je bila teška. Strah od korona virusa, vreme provedeno u karantinu, bojazan zbog gubitka posla... U takvoj atmosferi, lepota i nega za mnoge dame bili su po strani.

Sada, kada nam se bliže novogodišnji praznici, sve pripadnice nežnijeg pola žele da zablistaju i da u novu kalendarsku godinu uđu osveženog lica, bez vidljivih bora, umornog izraza lica i beživotnog izgleda kože.

O tome koje nehirurške korekcije lica je moguće uraditi sada da bi one dostigle pun efekat u "najluđoj noći" razgovarali smo sa dr Magdalenom Krupež, specijalistom rekonstruktivne i plastične hirurije.

- U novije vreme, sa pojavom inovativnih minimalno invazivnih antiejdžing procedura, fejslifting je odložen za kasnije doba života – kaže dr Krupež za Telegraf. - Više ne postoji trend "plastičnog" izgleda, sada preovladava prirodnost.

dr Magdalena Krupež, specijalista rekonstruktivne i plastične hirurgije

dr Magdalena Krupež, specijalista rekonstruktivne i plastične hirurgije

Prema njenim rečima, zahvaljujući regenerativnim tretmanima i biorevitalizirajućim koktelima moguće je poboljšati kvalitet kože, a pažljivom i ograničenom primenom filera moguće je nadoknaditi gubitak volumena u pojedinim regijama lica.

- Ovde prednjači nadoknada volumena sopstvenom mašću, koja u kombinaciji sa mezo nitima, tj. suspenzionim nitima umnogome može poboljšati, podmladiti i korigivati lice. Na ovaj način se postiže i lifting lica – ističe dr Krupež.

Kako postići "trougao lepote"?

 

Karakteristična pojava za lice u četrdesetim godinama života je promena oblika.

Takozvani trougao lepote koji karakterišu visoke jagodice, definisana linija vilice i lice u obliku slova V, s godinama se obrće – linija vilice postaje opuštena, jagodice "klize" na dole, a lice poprima četvrtast oblik i tužniji izraz.

foto Pixabay

foto Pixabay

Sagovornica Telegrafa podseća da se radi o potpuno prirodnoj pojavi koja se uspešno može korigovati hijaluronskim filerima i suspenzionim nitima.

- Popravljanjem tonusa i lifting efektom briše se tužan izraz lica i postiže zategnutost kože. Hijaluron je biokompatibilan materijal koji se u telu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje kada se u potpunosti reapsorbuje – ističe dr Krupež.

Podočnjaci kao prošlost

 

Veliki broj dama kao najveći problem ističe područje oko očiju, jer istaknuti podočnjaci i spušteni kapci licu daju ljut i umoran izgled, bez obzira koliko se odmarali.

- Aplikovanjem filera hijaluronske kiseline u područje podočnjaka i regije oko očiju popunjavaju se bore i brišu tamni krugovi. U kombinaciji sa botoksom potpuno se pomlađuje gornja regija lica, "otvaraju" oči, "brišu" podočnjaci i vraća svežina pogleda – objašnjava doktorka.

Osim što se s godinama volumen usana prirodno smanjuje, pojavljuju se i bore, a usne postaju suve, ispijene i dehidrirane. Čak i ako ne želite da povećate volumen usana, dr Krupež kaže da ih tretman hijaluronskim filerima može osvežiti i vratiti im mladalačku senzualnost.

"Brisanje" bora oko očiju

 

Botulinum toksin, poznatiji kao botoks, zlatni je standard za korekciju bora. Nažalost, objašnjava sagovornica Telegrafa, loše apliciran botoks jedan je od najčešćih razloga predrasuda prema ovom veoma popularnom tretmanu.

Žena, botoks, inekcija, lepota

Foto: Shutterstock

- Asimetrija obrva, začuđen izraz, „zamrznuto“ lice ili čak spušten kapak, greške su koje se uglavnom dešavaju zbog nedovoljnog poznavanja anatomije lica ili prevelikih doza botoksa. Naime, kod neadekvatne aplikacije može doći do narušavanja sinhronizacije lica, pored drugih neželjenih efekata – upozorava naša sagovornica.

Tretmani za blistavo lice, vrat i dekolte

 

Na kraju, za svežinu i blistavo lice potrebno je delovati i na kvalitet kože. Ali, ponekad ni redovna upotreba odgovarajućih krema za dnevnu i noćnu negu, korišćenje seruma i maski, ne može da proizvede željeni efekat. Dr Krupež kaže da ipak postoji rešenje:

- Biorevitalizacija dubinski hidrira, popravlja teksturu i vraća blistavost kože lica, vrata i dekoltea.

Uz sve ovo je, ističe dr Krupež, moguća i primena inovativnih buster filera koji plasiranjem u samo pet tačaka mogu vidno osvežiti lice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    2. decembar 2020 | 13:14

    Plastičan izgled nikad nije ni bio u modi, jedino je popularan kod travestita i glupih nacija kao što smo mi koji misle da je to simbol nekakvog uspeha.

  • ccc

    2. decembar 2020 | 11:11

    I sta si nam sad objasnila ???

  • Lepotica@

    2. decembar 2020 | 12:12

    I koliko to zadovoljstvo kosta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA