≫ 

Godinama pogrešno sušite kosu! 10 saveta koji će vam pomoći da imate frizuru kao iz salona

Od korišćenja pogrešne četke do sušenja u pogrešnom smeru, bićete iznenađeni nekim uobičajenim greškama koje pravite

  • 0
Feniranje Foto: Pixabay.com

Bez obzira na to koliko krvi, znoja i suza uložite u sušenje kose, nezgodno je kada sami obavljate ovaj proces u cilju postizanja glamurozne frizure.

Ispostavilo se da mnogi od nas prave neke kardinalne greške kada je u pitanju rukovanje fenom, od kojih neke uveliko štete našim vlasima.

Od korišćenja pogrešnog podešavanja toplote do pogrešnog usmerenja, evo 10 saveta za sigurnije, zdravije i uspešnije sušenje.

Uverite se da kosa nije previše mokra

Ovo će vas možda iznenaditi, ali kosa bi trebalo da bude oko 80 odsto suva pre nego što uzmete četku i započnete oblikovanje. Kada je kosa još dosta vlažna, feniranjem ćete naneti veću štetu i proces će potrajati duplo duže.

Dobro je protrljajte peškirom i, ako imate vremena, ostavite da se prirodno osuši kako biste smanjili izloženost toploti.

foto Pixabay foto Pixabay

Uvek koristite zaštitu

Ako kosu redovno sušite, važno je da koristite proizvod koji je štiti od toplote. Sušenje vrućim vazduhom čini je sklonom oštećenjima i mršenju.

Koristite pravi proizvod za kosu

Ako imate tanku kosu, odlučite se za sprej za volumen pre nego što započnete sušenje, a ako je kosa divlja i obimna, idite na proizvod koji će je "ukrotiti".

Koristite odgovarajuću četku

Upotreba četke odgovarajućeg oblika i veličine može imati presudan uticaj na vaše sušenje fenom. Ako želite zaglađeniji, elegantniji izgled, odlučite se za veliki oblik četke, dok su manje prikladnije za veći volumen. Pokušajte da izbegavate metalne četke jer se one mogu pregrejati i oštetiti kosu - koristite sintetičku ili keramičku ako možete.

Feniranje Foto: Pixabay.com

Nadogradite fen

Loš radnik krivi svoj alat, ali kada je u pitanju vaš fen, možete se opravdati. Fenovi traju samo oko 600-800 sati (za oko 300 i 400 sušenja) dok se ne počnu pregrevati i potencijalno spaliti vaše pramenove. Razmislite o kupovini novog ako je najbolje vreme trenutnog fena uveliko prošlo. Dok uvlači vazduh, fen uvlači i čestice prašine, koje mogu blokirati protok vazduha i izazvati pregrevanje. Ne zaboravite da redovno proveravate zaštitnu rešetku na zadnjoj strani fena i da je čistite.

Podelite pramenove

Ne pokušavajte da fenirate previše kose odjednom. Podelite svoje pramenove, fokusirajući se prvo na one oko vašeg lica i na temenu, jer su oni najvidljiviji i definisaće vaš izgled.

Usmerite fen u pravom smeru

Da biste maksimizovali podizanje korena, duvajte kosu u suprotnom smeru od onog na koji prirodno pada, pa ako je podelite na levu stranu, duvajte fenom pramenove udesno. Kada su u pitanju krajevi vaše kose, učinite suprotno i duvajte je u smeru nadole oko oblina četke da biste postigli optimalnu glatkoću.

zena-kosa-frizura-foto-pixabay Foto: Pixabay

Podesite temperaturu

Niža temperatura zagrevanja je najpoželjnija za većinu tipova kose, osim ako nemate izuzetno guste pramene - jer ovo minimalizuje štetu. Iskoristite dugme za hlađenje kada isfenirate kosu.

Koristite usmerivač

Uklonjivi usmerivač može da se činiti nepotrebnim, ali on zapravo čini smer i koncentraciju vrućeg vazduha vrlo preciznim, povećavajući njegovu moć oblikovanja. Neverovatno je koristan kada pokušavate da napravite frizuru koja vam odgovara.

Sredite kosu!

Uverite se da je kosa potpuno suva, a onda se fokusirajte na detalje. Namestite pramenove kako želite, a onda odgovarajućim fiksatorom i učvršćivačem na oko pola metra razdaljine naprskajte. Ovim će vam kosa izgledati uredno, a frizura će biti dugotrajnija.

Video: Noletova Jelena oduševila žene trikom za savršenu frizuru koji ne košta baš ništa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA