Transformacije koje su obeležile 2020. u Srbiji: 4 dame skinule ukupno 160kg, izgledaju fenomenalno!

Sara, Jelena, Teodora i Zorana su bez pomoći plastičnih hirurga, snagom volje i promenom životnih navika, uspele da se reše viška kilograma

  • 4
Mršavljenje transformacija Foto: Privatna arhiva, Youtube/Novo jutro

Ko je makar jednom u životu mučio muku zbog samo nekoliko kilograma viška, zna koliko je teško biti na dijeti i istovremeno bežati od odraza u ogledalu. Ako je brojka na vagi daleko veća od one idealne, pa salce kipi i preliva na sve strane, problem estetske prirode može da preraste u zdravstveni, pogotovo ako su neželjeni kilogrami prisutni duže vreme.

Brzopotezno mršavljenje, pa vraćanje starim navikama dovodi do jo-jo efekta i začaranog kruga iz kog se ne vidi izlaz.

Na sreću, nije uvek tako.

Dame koje vam predstavljamo uspele su da pronađu rešenja zahvaljujući kojima su se uspešno otarasile viška kilograma i izgledaju bolje nego ikada, i to bez pomoći plastičnih hirurga. Ujedno, one su inspirisale čitavu armiju žena (i muškaraca!) da se uhvate u koštac sa uživanjem u većim količinama hrane i krenu putem zdravlja.

Sarina transformacija je srušila Tviter – za 5 meseci 29 kg manje

Sara Marjanović (23) iz sela Orljane nadomak Niša oduševila je Tviter fotografijom na kojoj je prikazala svoju neverovatnu transformaciju od 15. januara do 9. juna 2020. kada je izgubila čak 29 kilograma!

- Pošto treniram Strong Zumbu, moj trener Tamara je predložila izazov koji traje 6 nedelja, a ko najviše smrša - dobija nagradu. Pristala sam i tako je sve počelo – ispričala je Sara za Telegraf.

Sara Marjanović Sara Marjanović; foto privatna arhiva

Sara je posle 3 meseca izgubila oko 22 kilograma, a posle 5 meseci ukupno 29 kilograma!

- Dakle, sa 94kg na 65kg. Sve se može, samo je potrebna velika volja, čvrst karakter i jaka disciplina.

Kako je ispričala u razgovoru za naš portal, karantin je na nju delovao korisno:

- Nisam poklekla pred hranom, ali jesam pred treningom. Koristila sam svaki dan karantina da odradim dobar kućni trening i shvatim da je moguće trenirati i van teretane i da izgovori ne postoje.

Jelenina velika pobeda – za 18 meseci 80kg manje

Jelena Drobnjak je od juna 2019. do novembra 2020. zbacila sa sebe teret od 80 kilograma viška.

Jelena je sjajan motivator i istinska podrška onima koji žele da se reše tereta koji nose sa sobom, na sebi i u sebi, i to pokazuje iz dana u dan. Njen primer mršavljenja može da da vetar u leđa svakome ko nije razrešio zašto zapravo jede više nego što mu je potrebno i koje emocije pokušava da zameni hranom. Upravo u tome, kako je Jelena ispričala u razgovoru za Telegraf, leži ključ vitkosti i zdravlja – osvestiti da hrana nije emocija, već gorivo za naše telo.

Jelena Drobnjak, foto privatna arhiva Jelena Drobnjak, foto privatna arhiva

- Ceo život sam svesna da imam problem sa viškom kilograma, ali je trocifrena brojka bila alarm da moram da uradi nešto po tom pitanju. Imala sam izbor da budem zdrava ili ne. Maj 2019. bio je mesec kada sam se spremala da krenem u avanturu svog života koja ima i ime, a zove se povratak sebi – kaže Jelena za naš portal.

U proces gubljenja viška kilograma i povratka sebi nije ušla „grlom u jagode“. Godinu dana je tražila odgovor na ključno pitanje - zašto je odustala od sebe. U trenutku kad je krenula na „dijetu“ imala je 156 kilograma.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Drobnjak Jelena (@hrana_nije_emocija)

- Dosta sam radila na sebi pre odlaska kod nutricioniste, išla na razgovore i konsultacije kod psihologa, čitala puno, jačala sebe – otkrila je Jelena.

Teodorin trijumf – za pola godine 28 kg manje

Teodora Radenković (25) iz Stojnika nadomak Aranđelovca uspela je da za manje od pola godine smrša neverovatnih 28 kilograma. Njena objava o uspehu koji je postigla prikupila je gotovo 7.000 lajkova i oko 600 komentara u Fejsbuk grupi „Hrono ishrana bez cenzure“. Lepa brineta koja je po zanimanju medicinska sestra, pet i po meseci pridržavala se, a i dalje se pridržava restriktivnog režima koji propisuje hrono režim.

Teodora Radenković Teodora Radenković; foto privatna arhiva

Teodorin izbor bila je popularna „hrono dijeta“:

- Odlučila sam se za hrono ishranu, jer sam videla rezultate drugih ljudi. Ovaj režim ishrane delovao mi je kao režim u kom nema gladovanja, a raznovrstan je po pitanju namirnica.

Zorana Pavić – za 8 meseci 23kg manje

I dok su Teodora, Jelena i Sara imale snažnu podršku i u isto vreme bile kraljice motivacije na društvenim mrežama, dotle je pop pevačica Zorana Pavić bila motivator svima koji su je gledali u TV emisijama i s divljenjem pratili njenu transformaciju.

- Prelomni momenat bila je promocija pesme "Čekaću te gore", "Balkan soula" 21. februara, jer sam želela da na toj promociji izgledam kako dolikuje – ispričala je Zorana za Telegraf.

Zorana Pavić Foto: Privatna arhiva, Marko Jovanović

- Pesmu smo snimali u Šveskoj, pa sam poželela da se na beogradskoj promociji predstavim u najboljem izdanju. Pomislila sam, ako su Šveđani prepoznali harizmu i energiju, ako su im se dopali moj vokal i pesma, i ako su došli u Beograd da podrže projekat, moram da se potrudim da izgledam najbolje što mogu. Krajem januara sam krenula na rigoroznu dijetu i do promocije sam skinula nešto malo više od 10 kilograma.

U prvi mah držala je dijetu koju nikome ne bi preporučila – pila je vodu i jela limun. A onda je došlo do zaokreta...

- S obzirom na to da nisam od onih žena koje su svakog dana na Kaleniću i kupuju sveže voće i povrće, imam to zamrznuto. Uz voće, jedem i bareno povrće i bareno meso. Ništa testo, ništa slatkiši! Više manjih obroka dnevno, ali poenta je u barenom povrću i mesu, uz ribu koja može da bude i tuna iz konzerve i pastrmka. Sve to je uticalo ne samo da smršam, već i da se zdravije osećam i da zdravije izgledam – otkrila je Zorana.

Paralelno sa usvajanjem zdravih nutricionističkih navika, Pavićeva je počela i da vežba. Odlučila se za teretanu i kroz smeh kaže kako je njen personalni trener devedesetih godina slušao njene pesme "dok je bio mali".

- Blizu mog mesta stanovanja je šuma, pa ponekad sa drugaricom odem na trčanje ili u brzu šetnju. Od prijatelja sam dobila dva tegića i svakog jutra, čim pristavim vodu za kafu, odradim vežbe i u njima zaista uživam. Tegići su praktični, mogu da ih nosim kada krenem na put, pa tako ne propuštam da uradim seriju vežbi svakog dana – otkrila je Zorana.

Paralelno sa pojačanom fizičkom aktivnošću i promenom režima ishrane, Zorana je počela da odlazi i na posebne tretmane za negu tela, pomoću koji je, kaže, uspela da izbaci višak tečnosti i zategne kožu.

Još jednom čestitamo Sari, Jeleni, Teodori i Zorani na fantastičnim rezultatima koji su motivisali mnoge da krenu putem vitkosti i zdravlja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    30. decembar 2020 | 11:47

    Bravo za njih,ali bravo i za mene.U 2020 20kg.manjeee...

  • BralE

    30. decembar 2020 | 13:06

    Ja sam prije par godina uveo neki vid hrobo ishrane i sa 96 kg, sišao na 76 kg. Nisam se opterećivao time koliko i šta ću pojesti, samo sam gledao da ne jedem slatkiše, grickalice i sokove. U prvih 5-6 mjeseci sam smršavio11-12 kg, a u narednom periodu je to išlo manjin intenzitetom. I dan danas se ja i moja supruga hranimo na taj isti način, s tim što sebi po nekad damo oduška sa ponekim kolačom ili grickalicom. Dakle dan započinjemo doručkom, nebitno mnogo kakvim (ponekad zobena kašs sa voćem, a po nekad i jaja i slanina), onda „prezalogajimo oko podneva opet nešto ( ja često volim pojesti neku salatu sa piletinom ili ribu) i na kraju oko 17:00 jedemo nas poslednji obrok i tu se baš najedemo, da nas drzi do ujutru. Izmedju obroka, često jedem voće svih vrsta. Mnogi će reći da ovo nije baš najzdraviji način, ali je nama jako pomogao da se osjećamo zdravije i vjerujte mi, kad vam se organizam navikne na taj tempo, uopšte vam neće biti teško što poslednji put jedete u pet poslijepodne! Ja sad ne mogu ni da zamislim da jedem u npr 8-9 uveče!

  • Zeljko

    30. decembar 2020 | 11:50

    Pa po tome i moja baba izgleda fenomenalno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA