Želite da se ofarbate u plavo, ali se plašite rezultata? Ovaj test okriva da li je to boja za vas

Poznata frizerka tvrdi da morate da razmislite o sledećim pitanjima

  • 0
plava plavuša žena devojka Foto: Pixabay

Pre nego što se odlučite za farbanje kose u plavu, trebalo bi da postavite sebi nekoliko pitanja koja će dati dobar uvid u to da li vam je suđeno da budete plavuša.

Plava boja kose oduvek je bila veoma popularna zbog društvenog uverenja da su plavuše ženstvene, seksi i zabavne. Bilo da se radi o platinastim ili medenim nijansama, ne zaboravite da farbana kosa zahteva mnogo nege, piše 24sata.

Poznata frizerka Trejsi Kaningem kaže da je najbolji test da pogledate kako vam je stajala plava kosa kad ste bili mali, ako ste je uopšte imali.

Nijanse plave

Uvek treba imati na umu da pepeljaste nijanse plave kose više odgovaraju osobama hladnijih tonova kože, dok onima toplijih tonova više odgovaraju zlatne nijanse.

Jednostavan test za utvrđivanje da li imate hladan ili topao ton je stavljanje zlata i srebra pored lica. Hladni tonovi  bolje idu uz srebro a topli uz zlato.

plava plavuša žena devojka Foto: Pixabay

Ljudi kod kojih dominiraju hladni tonovi obično imaju plave, zelene ili sivkaste oči.

Oni čije su oči smeđe, crne ili boje kestena verovatno se bolje uklapaju sa toplim tonovima.

Stanje kose

Ako je vaša kosa suva, oštećena i ispucala, zaboravite na promenu boje.

Farbanje u plavo neizbežno oštećuje kosu, pa žene koje ne mogu da zamisle svoj život bez česte upotrebe pegle, ne bi smele drastično da osvetle kosu.

Vreme i novac

Svako ko želi da ima plavu kosu, a da nije prirodno plav mora da pristane na česte posete frizeru kako bi održao boju i uklonio izrastak.

Kuningem ističe da obično morate da posetite frizera na svakih 5 nedelja ukoliko se odlučite za plavu kosu. Ako imate puno crvenog pigmenta, tretmani su još češći zbog izbijanja neželjene žute nijanse na kosi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA