≫ 

Ispucale usne tokom zime više neće biti problem: U 3 koraka do savršene nege

Vetar, niske temperature, nošenje maske i isušen vazduh utiču na to da koža na usnama pecka i počinje da se ljušti

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Jedan od prvih efekata hladnoće i niskih temperatura na našu kožu su ispucale usne - najpre se isušuju, onda počinju da svrbe i na kraju koža na njima počinje da puca.

Sada, kada nosimo maske i najveći deo vremena provodimo u zatvorenom, koža na usnama prva „strada“. Da se to ne bi dogodilo, neophodno je da održavate redovnu hidrataciju usana.

1.korak

 

Svakodnevna primena balzama za usne koji sadrže sastojke poput lanolina, belog vazelina ili pčelinjeg voska mogu da pomognu u zaštiti kože.

2. korak

 

Jednostavan način za dodatnu hidrataciju usana je nanošenje hidratantne kreme za usne koju ćete kombinovati sa dnevnom, odnosno noćnom kremom za negu celog lica. Samo nanesite tanak sloj hidratantne kreme za usne pošto obavite jutarnju, odnosno večernju negu kože lica.

3. korak

 

Najzad, redovni piling usana pomaže da preparati koje koristite za negu prodru u dublje slojeve kože i obezbede bolju hidrataciju.

Jednom nedeljno nanesite piling koji ćete napraviti od malo šećera i nekog ulja za negu kože – maslinovog, bademovog ili kokosovog. Piling nežno utrljajte u usne da biste skinuli mrtve ćelije i odstranili deliće kože koji su počeli da se odvajaju, masirajte nekoliko minuta blagim kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom.

Isti efekat proizvešće i kombinacija kristal šećera sa hidratantnom kremom, medom ili vitaminom E.

I ne zaboravite – svaki put kad završite sa obrokom ili ispijanjem kafe, pića ili vode, nanesite balzam na usne. On će sprečiti isušivanje, a samim tim i pucanje kože na usnama.

Video: Devojke su poludele za ovim trendovima, ali oni uopšte nisu dobri: Čuvajte se neproverenih saveta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA