Za sveži i blistavi izgled lica: Uvedite ovih 5 koraka u svoju rutinu i koža će vam biti zahvalna

Ovih nekoliko koraka poželjno je primenjivati svakodnevno, na dnevnoj i noćnoj bazi kako bi vaše lice bilo besprekorno

  • 0
Koža, lice, nega

Shutterstock

Možda je nekima nega kože dosadan proces, ali bez toga vaše lice ne može biti glatko, čvrsto i blistavo. Za to ipak morate da odvojite malo vremena, i budite sigurni da ćete sami sebi biti zahvalni.

Ovih nekoliko koraka poželjno je primenjivati svakodnevno, na dnevnoj i noćnoj bazi kako bi vaše lice bilo besprekorno.

U nezi kože lica manje je više. Bitno je odabrati proizvode koji odgovaraju vašem tipu lica i sa kojima postižete najbolje vidljive rezultate.

1. Započnite s čišćenjem

 

Prvi (i najvažniji) korak svakog rituala nege kože je čišćenje kože od šminke, prljavštine, ulja i drugih toksina. Čišćenje je važnije nego što to mnogi misle i njega nikako ne bi trebalo preskakati, a pogotovo ne bi trebalo da odete u krevet sa šminkom.

Istraživanja pokazuju da nečistoće na koži lica pojačavaju znakove starenja i smanjuju vlažnost kože.

2. Sjaj kože

 

Zimski dani su prošli, zato je vreme da vaša koža zablista. U svoju negu dodajte serum s vitaminom C koji proizvodi prirodni sjaj.

Kao snažan antioksidans, vitamin C neutralizuje slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres na koži što dovodi do ranog starenja kože.

Nega lica umivanje maska

Foto: Shutterstock

Neophodan je za proizvodnju kolagena u ćelijama kože i pomaže u održavanju strukture.

3. Područje oko očiju

 

U nezi kože lica nikako ne smete zaboraviti na kremu za područje oko očiju. Na tom području je koža mnogo tanja nego na ostatku lica i zbog toga je izrazito podložna dehidrataciji. Ima smanjeni udeo elastina i kolagena, kao i nedovoljnu debljinu da bi zadržavala vlagu.

Dugotrajna dehidratacija dovodi do stvaranja bora, spuštene kože i bora. Izaberite serum ili hidratantnu kremu sa prirodnim sastojcima ili s vitaminom C za maksimalan učinak.

Koža, lice, nega

Shutterstock

4. Hidrirajte i zaštitite kožu

 

Kako bi vaša koža bila čvršća i negovanija morate da odgovarajuću hidartantnu kremu. Osim toga, potražite onu koja vidljivo smanjuje pojavu finih linija i bora. Kada su satojci u pitanju, birajte one koji su na prirodnoj bazi poput ružine vode, ulja šipka, aloe vere i slično.

5. Nabacite osmeh na lice

 

Sa ovim korakom završavate svoju svakodnevnu rutinu nege lica. Budite zahvalni na svemu što imate i što ste postigli i nemojte zaboraviti da se nasmejete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA