≫ 

Tinejdžerske bubuljice nisu samo posledica hormona: Doktor za Telegraf otkriva koja hrana ih izaziva

Niko ne spori da su slatkiši ukusni, ali posledice njihovog svakodnevnog konzumiranja i te kako utiču na lepotu kože

  • 0
bubuljice, ogledalo, devojka, akne Foto: Freepik/ gpointstudio

Kad uđu u period adolescencije, mnogi tinejdžeri muče muku sa bubuljicama. Buđenje hormona može da odigra ulogu, ali mnogo veći uticaj ima hrana, i to ona koju današnje mlade generacije najčešće jedu.

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor FeelGood podseća tinejdžere da bi trebalo više da povedu računa o hrani koju uzimaju, pa će im samim tim i ten biti lepši.

Prema njegovim rečima, čokolada, slatkiši, slane grickalice pune transmasti, punomasni mlečni proizvodi, gazirani napici, peciva iz pekare i suhomesnati proizvodi najveći su neprijatelji lepe i čiste kože.

@zona_zdravlja##bubuljice ##zdravaishrana ##negalica ##hijaluron ##kozmetika ##kozmetickisalon ##kozmeticarka ##brzahrana ##drfeelgood♬ original sound - zona_zdravlja

Umesto slatkiša, brze hrane i gaziranih napitaka koji su puni šećera, dajte prednost svežem voću i povrću, nemasnom mesu, žitaricama od celog zrna i ne zaboravite da pijete vodu. Pored toga, provodite što više vremena u prirodi, bavite se sportom i uživajte u najlepšem periodu života.

Tek ako promena režima ishrane ne bude dala željene rezultate, možete da se posavetujete sa dermatologom u vezi nege kože.

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA