≫ 

9 trikova za bujnu i sjajnu kosu kao iz reklame: Neka se svi okreću za vama

Frizura je, naročito damama, bitan deo lepote, a od volumena i sjaja vlasi zavisi utisak koji ostavljaju

  • 0
Devojka, žena, kosa, frizura Foto: Shutterstock

Kosa je jedan od simbola ženstvenosti, a kada je negovana i gusta izaziva divljenje. Žena duge, uredne i bujne kose mami poglede muškaraca, ali i dama.

Međutim, nisu svi imali sreće da im priroda podari kosu kao iz reklame. U današnje vreme, srećom, postoji mnogo načina da vašu kosu učinite bujnijom, sjajnijom i lepšom.

Uz ovih devet trikova vaša kosa će privlačiti poglede prolaznika.

1. Šišanje je važno

Postoje frizure zahvaljujući kojima kosa izgleda gušće. Uz savete vašeg frizera i umeće lako možete da pronađete takvu frizuru za vašu kosu.

Frizura koja će sigurno učiniti da vaša kosa izgleda gušće i bujnije je bob, i to onaj duži do brade. Ako hoćete da izgleda baš gusto, odlučite se za opciju da napred bude duži, a pozadi kraći.

Ovo je samo predlog, a vaš frizer će svakako najbolje znati šta će od frizura dati vašoj kosi na lepoti i bujnosti.

2. Nosite duboki razdeljak na stranu

Nošenje dubokog razdeljka na stranu je način na koji ćete postići efekat veće gustine vaše kose. Tako očešljana kosa učiniće se bar prividno gušćom.

Kada gotovo svu kosu prebacite na jednu stranu, stvorićete iluziju da je bujnija nego što zapravo jeste.

3. Koristite šampone i regeneratore za volumen

Ovi šamponi i regeneratori napravljeni su da vam pomognu da postignete veći volumen, odnosno da vaša kosa izgleda gušće. Bitno je samo da regenerator ne nanosite na celu kosu, već samo na vrhove.

Kosa frizura žena devojka Foto: Shutterstock

4. Umesto čestog pranja koristite suvi šampon

Osim što može biti od pomoći čak i kada pravite frizuru, suvi šampon koristiće vam da kosu ne mučite čestim pranjem. Ovaj proizvod upija masnoće s korena.

Pored suvog šampona, možete koristiti penu za kosu koja će učiniti da vaša frizura izgleda besprekorno. Ako ste u mogućnosti, nanesite penu na vlažnu kosu i pustite da se osuši na vazduhu, bez veštačke toplote fena.

5. Koristite turbane umesto peškira

Pošto ste kosu oprali šamponom i naneli regenerator, probajte da izbegnete ono što svi radimo – sušenje kose peškirom tako što je trljate, a time i lomite. Umesto toga, koristite turbane koji su namenjeni za tu svrhu.

6. Promenite način feniranja

Ukoliko ste do sada sušili kosu fenom tako što ste vukli ravno prema dole, a hoćete bujniju kosu, promenite način na koji se fenirate.

Ako želite da vaša kosa izgleda gušće, pomoću okrugle četke sušite kosu tako da je povlačite pod pravim uglom u odnosu na vašu glavu.

Kosa, frizura Foto: Freepik.com

7. Pramenovi za volumen

Ako koristite farbe za kosu, a niste zadovoljni volumenom, razmislite o izvlačenju pramenova koji kosi daju dodatnu bujnost.

Postoji niz tehnika koje možete da odaberete, a što se boja tiče, preporuka je da potražite savet od frizera šta bi vama najbolje pristajalo.

8. Lokne i talasi kao magično rešenje 

Ako postoji savršena frizura koja će učiniti da vaša kosa izgleda bujno, onda su to talasi. Na vama je samo da odaberete šta više volite i šta vam više odgovara – ležerniji talasi ili klasične lokne. Ova frizura je uvek magično rešenje za iluziju guste, punije kose.

9. Koristite zaštitu od toplote

Ukoliko baš morate da koristite peglu za kosu ili figaro za stilizovanje, obavezno koristite zaštitu od toplote. Pre nego što počnete ispravljanje peglom ili pravljenje lokni figarom, na vlažnu kosu nanesite preparate kako biste je zaštitili od gorenja.

Video: Postanite afro kraljica uz ovaj jednostavan trik: Za 5 minuta do savršenih lokni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA