4 jednostavna rešenja u borbi protiv crvenila i iritacija na koži: Neka vaš ten opet zablista

Ako hemijske metode nisu vaš izbor, pokušajte sa prirodnim sredstvima za negu koja mogu da ublaže promene

  • 0
Koža, lice, nega

Shutterstock

Savršena koža zvuči sjajno, ali istina je da se većina žena suočava sa određenim kožnim problemima kao što su crvenilo, iritacija i preosetljivost kože.

U najboljem slučaju, crvenilo kože ume da bude samo dosadno i iritantno, a u najgorem slučaju može biti znak određenih zdravstvenih problema. Ukoliko hemijske metode nisu vaše rešenje, isprobajte neke od prirodnih sredstava za negu koji mogu da utiču na to da crvenilo bude manje vidljivo. Naravno, ne zaboravite ni redovnu negu - ona je nezaobilazni korak u održavanju lepote kože.

1. Čaj od kamilice

 

Kamilica je biljka koja se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini i važi za snažno antioksidantno, antibakterijsko i protivupalno sredstvo.

Napravite oblogu tako što ćete komadić vate ili pamučni tupfer umočiti u prohlađen čaj od kamilice i naneti na regiju koja je upaljena. Kamilica je poznata po svojim umirujućim dejstvima, a hladna obloga deluje umirujuće na kožu.

2. Maska od krastavca i jogurta

 

Ono što je najbolje kod ove maske je što vam neće oduzeti vreme, a ni novac. Krastavac je odličan antioksidans, efikasno i brzo reaguje na upaljeno mesto, i bogat je vitaminima A, B1, C, kao i biotinom i kalijumom.

Za ovu masku potrebni su vam samo jogurt i krastavac. Krastavac oljuštite i sjedinite ga sa jogurtom u blenderu. Dobijenu smesu nanesite na kritična područja - oba sastojka će vam pomoći u smirivanju nadražene kože. Držite masku dvadesetak minuta, pa je isperite mlakom vodom.

3. Hidratacija čini čuda

 

Potražite hidratantne proizvode i obratite pažnju da sadrže niacinamid. To je vrhunski sastojak za negu kože, jer istovremeno smiruje upale, poboljšava tonus kože i jača njenu zaštitu barijeru.

Koža, lice, nega

Shutterstock

Hijaluronska kiselina je takođe proizvod koji hidrira kožu i čini je jačom i elastičnijom.

4. Proizvodi na bazi vazelina

 

Ukoliko se na vašoj koži pojave ljuspice ili primetite da je postala gruba pod prstima, nanesite vazelin. Voskovi i mineralna ulja iz vazelina stvaraju zaštitu na koži i tako sprečavaju dehidrataciju lica.

Takođe, vazelin koži daje završni sjaj, obnavlja zdravu kožu i efikasno smanjuje suvoću i iritaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA