Nega kovrdžave kose: Frizeri otkrivaju 4 pravila da lokne uvek izgledaju zdravo, sjajno i raskošno

Ako imate kovrdžavu kosu, a nezadovoljni ste njenim izgledom, primenite savete stručnjaka

  • 0
Lokne, kovrdže, frizura, kosa Foto: Shutterstock

Staro je pravilo da devojke koje imaju ravnu kosu žele da imaju lokne, a one koje su rođene su kovrdžavom kosom žele da je „peglaju“.

U raspravama koja je kosa bolja kovrdžave uvek imaju dva aduta više – ne mogu uvek da imaju frizure koje su u trendu i potrebno im je mnogo vremena da dovedu svoju kosu u red kako bi ona izgledala uredno i bila zdrava.

Frizeri otkrivaju 4 glavna trika u negovanju kovrdžave kose – redovno šišanje, hidriranje vlasi, pažljivo sušenje i feniranje, kao i upotrebu suvih ulja koja će loknama dati sjaj.

foto Pixabay foto Pixabay

1. Skraćujte vrhove svakih mesec dana

Vrhovi su često isušeni sami po sebi. Zbog toga frizeri kažu da će skraćivanje kose jednom mesečno osvežiti frizuru i sprečiti da se krajevi rascvetaju. Pored toga, kosa će dobiti na volumenu.

2. Odaberite pravi šampon

Prilikom odabira šampona, odlučite se za onaj namenjen suvom tipu kose koji hidrira vlasi od korena do vrha. Kosu perite jednom do dva puta sedmično, kako je ne biste dodatno isušivali.

3. Pažljivo sa fenom

Kada je reč o sušenju kose i feniranju, devojke koje imaju prirodne kovrdže trebalo bi da vode računa da ne koriste najjači stepen na fenu posle pranja kose.

foto Pixabay foto Pixabay

Pravo rešenje je sporo feniranje kružnim pokretima fenom koji će biti podešen na najnižu toplinu i jačinu, savetuju stručnjaci.

4. Ulja čine čuda

Iako kovrdžava kosa uvek deluje bujno i raskošno, ona je zapravo vrlo osetljiva i krhka, pa može da deluje isušeno. Zbog toga je upotreba suvih ulja za negu kose koja joj daju sjaj i mekoću, obavezna u tretmanu nege.

Takođe, s vremena na vreme stavite hranljivu masku koja će hidrirati kosu i dati joj sjaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA