Borba protiv bora počinje u dvadesetim: Pomoću ovih saveta sačuvajte mladoliki izgled

Da biste izbegli bore, najbolje što možete da učinite je da negujete svoje lice pre nego što se one pojave

  • 0
Žena, devojka, koža, lice Foto: Pixabay

Opuštena koža i bore pojmovi su koji ne brinu nikoga u dvadesetim godinama. Tek kada se pojave prvi znakovi starenja na vašem licu, počinjete da razmišljate šta bi ste mogli da uradite po tom pitanju.

Nažalost, ako zakasnite sa negovanjem lica, pokušaji da uklonite znakove starenja vam neće lako poći za rukom. Izgled kože lica kasnije tokom života mnogo zavisi od toga kako ste se negovali u dvadesetim godinama.

Vaša koža će godinama stariti prirodno - proces starenja obično započinje u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim. Za to vreme proizvodnja kolagena počinje da opada.

Što se tiče borbe protiv starenja, glavna stvar koja bi trebalo da bude najvažnija za bilo koji režim nege kože je blokiranje efekata spoljašnjih faktora na vašu kožu, poput zagađenja i UV zraka.

Sledite par jednostavnih saveta kako biste zadržali mladolik izgled.

foto Pixabay foto Pixabay

Zaštitite kožu od sunca

Ukoliko provodite previše vremena na suncu, vi zapravo pospešujete nastanak bora i staračkih pega. Trebalo bi da svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili većim.

Iako je poznato da sunce proizvodi vitamin D koji je veoma bitan za naše zdravlje, ne smete zaboraviti da posle nekoliko minuta na suncu, vaša koža prestaje da "prima" ovaj vitamin.

Ne preskačite piling kože

Mrtve ćelije kože se i u ovim godinama na licu gomilaju i prave velike probleme. Svojoj koži ćete pomoći ukoliko jednom nedeljno uradite piling. Blagim trljanjem lica, koža se dubinski čisti i osvežava.

Skidajte šminku pred spavanje

Šminka zapušava pore i širi ih, čineći ih vidljivijim na koži. Ona takođe ima i isušujuće dejstvo na kožu, pa površinski slojevi gube vlagu. Tokom noći koža se oporavlja od svih štetnih uticaja kojima je bila izložena tokom dana, zato je važno da je pustite da diše.

Unosite vitamine

Počnite da koristite proizvode koji sadrže vitamin C ili druge antioksidante. Antioksidanti su hemijska jedinjenja koja pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju starenje.

Iako ih lako možete pronaći i u kozmetičkim proizvodima, oni se takođe prirodno nalaze u mnogim vrstama voća i povrća, pa je ishrana koja uključuje ove različite namirnice efikasan i prirodan način da zaštitite kožu od starenje.

Vitamin C je jedan od najboljih antioksidanata za vašu kožu - poznat i kao askorbinska kiselina koja deluje kao kofaktor enzima koji su neophodni za sintezu kolagena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA