≫ 

Kako da lokne na ravnoj kosi opstanu tokom celog dana: 3 saveta za postojane kovrdže

Zanose lokne i talasi u kosi nikada neće izaći iz mode

  • 0
Žena, devojka, lokne, frizura Foto: Pixabay

Mnoge žene s ravnom kosom muči to što ne mogu da održe lokne, bez obzira na to koliko su truda i vremena uložile. Ako imate ravnu i svilenkastu kosu, kreiranje i održavanje lokni i nije najjednostavniji zadatak.

Osnovni razlog za to je svakako težina kose i gravitacija, koje u kombinaciji vuku kosu na dole, što dovodi do ispravljanja uvojaka. Ipak, postoji nekoliko saveta, koji će vam pomoći da vam lokne što duže ostanu na kosi, tokom dana.

1. Podesite temperaturu figara

Nikako nemojte da figaro ili peglu podešavate na temperaturu iznad 175 stepeni, jer bi to moglo dovesti do toga da kosa zatvori svoju kutikulu i samim time ispravi kosu. Ipak, temperatura ne sme da bude ni preniska, jer neće biti dovoljno jaka da zagreje količinu kose koju želite da uvijete.

Žena, devojka, lokne, frizura Foto: Pixabay

2. Temeljno isperite kosu

Obratite pažnju da ne koristite šampone i regeneratore koji stvaraju mastan sloj na temenu glave i na taj način prekrivaju površinski zaštitni omotač.

Silikoni koji se nalaze u proizvodima za kosu radi sjaja, najčešći su krivac za loše kovrdže. Čak i ako koristite kvalitetne proizvode, temeljeno pranje kose je obavezno.

3. Ne dodirujte kovrdže dok se ne ohlade

Ukoliko češljate i dodirujete kosu dok je još topla, lokne će brzo splasnuti. Morate da pustite da se kosa potpuno ohladi pre nego što je dodirnete.

Video: Bizarno ili prelepo: Ona svoju kosu nije skraćivala već 15 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA