5 saveta kako postići savršen izgled lica bez mnogo truda: Prirodna šminka je sve više u trendu

Novi način šminkanja mogao bi da bude zdraviji za vašu kožu

  • 0
Devojka, šminkanje, šminka Foto: Shutterstock

San svake devojke i žene je da ima besprekoran izgled lica i da uz šminku koju koristi izgleda prirodno, ali i prefinjeno.

Čista i prirodna šminka sve je popularnija. Čak i razni kozmetički brendovi promovišu ovaj stil šminkanja i  proizvode koji ga podržavaju.

- Uvek sam osećala da možemo da učinimo i više i bolje za sebe. Industrija prirodne šminke i lepote je sve više na ceni, pa što da ne pokušate i vi sa takvim stilom šminkanja. Tržište prirodnih preparata je veliko, tako da možete pronaći sve što vam je potrebno - kaže stručnjak za lepotu i šminkerka Katej Deno.

Ona je podelila 5 saveta kako da jednostavno postignete savršen izgled koristeći prirodnu šminku.

1. Pronađite proizvode koji vam odgovaraju 

Ako se ustručavate da isprobate nešto novo, Deno savetuje da je pravi trenutak da se  upustite u avanturu eksperimentisanja. Novi način šminkanja mogao bi da bude koristan za vaš izgled,a i zdraviji za vašu kožu.

- Namojte da vam sve bude u čitanju recenzija i gledanju proizvoda koje objavljuju profesionalni šminkeri. Učite od drugih ljudi koji se razumeju u problematiku. Informišite se o prirodnim proizvodima  i nemojte se plašiti da probate nešto novo- kaže šminkerka.

2. Prihvatite "nesavršenosti"

Mnogi brendovi sada promovišu da celo lice ne bi  trebalo prekrivati puderom ili korektorom. Šminka ne treba da učini vašu kožu savršenom, već da vam da dobar osećaj.

dzesika alba, šminka Foto: Prinscreen/youtube

3. Prirodna maskara

Dodavanje sloja maskare može vam ulepšati oči, učiniti ih većim, ali imate i  maskare od prirodnih preparata koje su daleko zdravije za vaše oči. 

Kako tvrdi Deno, upotreba prirodnih proizvoda za oči je važna,  jer ovo područje najlakše apsorbuje hemikalije iz šminke koju koristimo za ovaj deo lica.

4. Koristite balzame

Koristite prirodne balzame, jer je to nešto što obično stavljate nekoliko puta dnevno. Izvrsni su za početnike u šminkanju i jednostavno se nanose. Pronađite onaj koji vam dobro stoji i koji vam se sviđa.

5. Zavolite sjaj

Sjaj će dati dodatnu dimenziju vašoj koži i učiniti je baršunastijom.  Ako imate masniji ten, prihvatite taj prirodni sjaj i uživajte u njemu, a ako imate suvu kožu možete koristiti različite kreme za postizanje više sjaja, savetuje šminkerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA