3 jednostavne i jeftine maske za kosu: Uz njih će biti negovana i zdrava u vrelim letnjim danima

Velike vrućine i jako sunce nisu prijatelji vaše kose, pa je leti potrebno dodatno "nahraniti" vlasi

  • 0
kosa, maska z akosu, nega, lepota, češalj

Foto: Shutterstock

Jako sunce i velike vrućine dodatno isušuju kosu, pa joj je u ovom periodu godine potrebna posebna nega.

Da bi vaša kosa izgledala zdravo i sjajno i tokom vrelih letnjih meseci, potrebno je da redovno kosu "hranite", a to možete da uradite lako i bez odlaska u frizerki salon.

Ove tri jednostavne i jeftine maske za oporavak kose mogu vam pomoći da održite njenu lepotu i bujnost tokom leta, a naročito da je dobro pripremite ukoliko imate u planu odlazak na more, gde će slana voda i sunce dodatno isušivati vaše vlasi.

1. Maska za oporavak kose sa kokosovim uljem

 

Kokosovo ulje za kosu je odličan izbor posebno za one koji imaju suve vlasi, jer održava njenu vlažnost, čini je mekanom i elastičnijom pa se kosa manje kida nego kada je krta i suva.

Ovo ulje ima prijatan miris i odlična svojstva, jer njegove masne kiseline mogu da prodru dublje u dlaku nego obični regeneratori.

Sve što vam je potrebno su kokosovo ulje i malo meda.

Pomešajte kašiku kokosovog ulja sa kašikom meda i malo ih rastopite. Nanesite na kosu i prekrijte kapom za tuširanje. Ostavite da deluje pola sata i zatim isperite, pa operite kosu na uobičajen način.

Ova maska hidrira kosu i čini je mekom i svilenkastom.

2. Maska od kvasca za kosu

 

Maska od kvasca pomoći će da vaša kosa, koja ako je suva može da liči na slamu, ponovo dobije zdrav izgled. Ne samo da će ova maska vratiti vlagu kosi, nego će je nahraniti i vitaminima, a posebno vitaminima B kojih najviše ima u kvascu.

Maska za kosu od kvasca pravi se tako što kockicu svežeg kvasca rastopite sa jednom kašikom toplog mleka da masa bude gusta. Dodajte tome kašičicu meda i kašiku maslinovog ulja.

foto Pixabay

foto Pixabay

Nakon toga masku nanesite na vlažnu kosu i ostavite da odstoji sat vremena.

Prekrijte kapom za tuširanje kako biste stvorili tople uslove i omogućili kvasnim gljivicama da se aktiviraju.

Posle sat vremena isperite masku.

Ova maska vratiće vitalnost vašoj kosi. Da bi postigli što veći efekat uradite ovo jednom u dva meseca.

3. Maska sa bananom

 

Verovatno da ste bananu već koristili kao hranljivu masku za lice, ali je moguće da vam je manje poznata njena blagodet za kosu.

Banane su bogate kalijumom koji je dobar za negu kose i čini je zdravom: pre svega, vraća joj elastičnost što je bitno kosi koja je krta, suva i zamršena.

Maska se priprema lako. Izgnječite bananu viljuškom ili u blenderu dok ne postane potpuno kašasta. Nanesite na kosu, koju ste prethodno pokvasili. Ostavite sat vremena da deluje. Isperite mlakom vodom i na kraju blagim šamponom.

Ova maska se malo teže ispira, pa zato dobro operite kosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA