≫ 

Kako da negujete kosu posle kupanja u bazenu: 3 prirodne maske za potpuni oporavak oštećenih vlasi

Umesto kupovnih probajte sa domaćim maskama za kosu

  • 0
bazen, devojka se sunca na bazenu Foto-ilustracija: Shutterstock

Posle kupanja u bazenu, kosa često postaje kruta, lomljiva, beživotna, a može promeniti i boju, zbog hlora. Hlor može da oboji kosu u zeleno u slučaju da ste se farbali ili izvlačili pramenove.

Smanjuje proizvodnju sebuma i isušuje površinu kose, zbog čega ona slabi. Kosa koja je u čestom kontaktu sa hlorom postaje istanjena, zbog čega se može javiti pojačano opadanje.

Ukoliko primetite da su vam se krajevi kose rascvetali posle kupanja u bazenu, možete praktikovati kvalitetnu negu koja podrazumeva korišćenje maske za kosu sa prirodnim sastojcima za dubinski oporavak kose.

1. Vitamin C

Rastvorite 1 kašičicu vitamina C u prahu ili izmrvite jednu tabletu u jednoj šolji od 2 dl vode. Sa tom tečnošću pokvasite kosu posle kupanja da biste neutralizovali hlor. Sa istom tečnošću možete poprskati i telo, kako biste zaštitili i kožu.

2. Maska od majoneza

Ukoliko često plivate, korisno je i da koristite dobre maske za kosu. Umesto kupovnih probajte da napravite domćeu, a jaje u ulje su uvek dobar izbor kada je nega kose u pitanju.

Pokvasite kosu toplom vodom. Majonez prstima umasirajte u kosu i na teme. Glavu umotajte plastičnom folijom ili starim peškirom i ostavite da deluje 30 minuta.

Posle toga isperite smesu i operite kosu kao i obično.

kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj Foto: Shutterstock

3. Maska od kvasca

Maska od kvasca pomoći će da vaša kosa ponovo dobije zdrav izgled. Ne samo da ćete ovom maskom vratiti sjaj vašoj kosi, nego ćete je i dobro nahraniti vitaminima za kosu, a najviše onima iz B klase kojih ima u kvascu.

Maska za suvu kosu od kvasca pravi se tako što kockicu svežeg kvasca rastopite u malo toplog mleka, 1 kašika je dovoljna jer bi smesa trebalo da bude gusta.. Dodajte tome kašićicu meda i kašiku maslinovog ulja.

Posle toga masku nanesite na vlažnu kosu i ostavite da odstoji sat vremena.

Kosu umotajte u peškir, kako biste stvorili tople uslove i omogućili kvascu da se aktivira. 

Masku dobro isperite mlakom vodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA