≫ 

3 trika za lepe i negovane usne tokom leta: Postignite besprekoran izgled na prirodan način

Negovane usne mogu biti zaštitni znak svake žene

  • 0
Zena, devojka, usne, senzualnost Foto: Shutterstock

Za lepe i privlačne usne kupujemo kvalitetnu šminku, ali često zaboravljamo da usnama obezbedimo kvalitetnu i redovnu negu. Suve i ispucale usne ne samo da nisu privlačne, već su i bolne.

Mnoge dame teže ka tome da imaju jedre i meke usne, ali čak iako im je to priroda podarila, velika je verovatnoća da će one sa godinama izgubiti volumen. Usne među prvima odaju znake starenje, jer je koža na njima veoma tanka i konstantno izložena suncu i vetru.

Zbog toga bi trebalo da probate neke od prirodnih, domaćih tretmana koji se lako prave kod kuće, posle kojih će usne izgledati negovano, zdravo i hidrirano.

Piling za usne od šećera

Nežni piling može da pomogne u uklanjanju suve kože koja usnama može dati grublji izgled. Takođe, može stimulisati cirkulaciju, što rezultira privremeno ružičastim usnama.

Smesu za piling usana možete lako napraviti kod kuće od običnog šećera i kokosovog ili maslinovog ulja. Biće vam potrebno pola kašičice šećera i pola kašičice ulja.

U maloj činiji pomešajte ulje i šećer, pa nanesite na usne. Ostavite piling par minuta na usnama kako bi upile hranljivo ulje, a potom umasirajte blago, skidajući na taj način mrtvu kožu. Piling potom isperite vodom.

Devojka, šminka, rumenilo, lepota nega Foto: Shutterstock

Hidratantna maska za usne od meda i krastavca

Maske je dovoljno koristiti jednom do dva puta nedeljno, kako bi usnama pružili svu potrebnu negu. Njihovo dejstvo u odnosu na balzam je veći jer je intenzitet maske jači i deluje dublje od balzama koji morate nanositi i po nekoliko puta u toku dana.

Maska za usne se pravi od jedne kašičice meda i dve kašičice rendanog krastavca. Krastavac, kao povrće koje se najviše sastoji od vode se pokazalo i kao odlično za hidrataciju.

Krastavac će najviše vode pustiti kada ga izrendate. Izrendanu smesu pomešajte sa medom. Ukoliko dobijete masku koja je previše tečna i neće da se zadrži na usnama dodajte još malo meda.

Dobijenu smesu stavite na usne i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim je isperite.

Masaža usana

Masaža može pojačati cirkulaciju usana, što može učiniti da one izgledaju jedro i zdravo. Usne možete jednom dnevno nežno masirati kokosovim uljem, kako biste nahranili kožu. Ulje možete ostaviti preko noći jer će tako delovati kao hidratantni tretman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA